Izrādās, dziedātāja Liene Šomase ikdienā lamuvārdus nelietojot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā ažiotāžu izraisīja dziedātājas Lienes Šomases runa koncerta laikā, kurā viņa nogānīja valsti un daudziem lika domāt, ka viss pateiktais noticis pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ. Intervijā izdevumam «Privātā Dzīve» Liene atklājusi, ka ikdienā neizmanto rupjus vārdus.

Dziedātāja Liene Šomase uzsver, ka nav politiķe un nekad tāda nebūs, tāpēc savā runā nav izmantojusi politiskus terminus, bet runājusi kā cilvēks no tautas.

Dziedātāja domā - ja runātu skaisti, kā no dzejas grāmatas, to neviens nesadzirdētu, tāpēc arī tāda vārdu izvēle.

Uzrunā lietotais vārds job*anu, kā izrādās, tulkojumā no zviedru valodas nozīmē strādāt, bet latviešiem tas uzreiz asociējas ar rupju vārdu krievu valodā.

Saņemot jautājumu, vai ir ētiski izmantot lamuvārdus, māksliniece atbildējusi, ka daudz kas nav ētiski. Arī lēkāt puskailiem pa skatuvi!

Par alkohola patēriņu, kas veicināja drosmi teikt uzrunu, Liene izvairās runāt, bet beigās piebilst, ka ne pirmā, ne pēdējā šādā stāvoklī un emocijās kāpusi uz skatuves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu