Netēlo Sniega karalieni! Par sejas ādu ziemā ir jārūpējas īpaši...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā mainās sejas āda, kad tuvojas ziema? Kā palīdzēt, lai āda justos labi un veselīgi?

Ik gadu, iestājoties aukstākam laikam, cilvēka āda piedzīvo stresu. Turklāt liela stresa gadījumā ne tikai no cilvēka ķermeņa, bet arī sejas ādas pastiprināti iztvaiko ūdens, tā strauji atūdeņojas un kļūst sausāka. Cilvēki, kam āda ir jutīga, saskarsies ar velkošu sajūtu. Vēja ietekmē āda var sākt lobīties, veidoties mikroplīsumiņi - mikroskopiski ādas bojājumi, kas var radīt diskomfortu.

Ziemas laikā pastiprinās slodze kapilāriem, kas izraisa ādas apsārtumu un asins mikrocirkulācijas traucējumus.

Tāpēc, lai nostiprinātu ādas barjeru, kas pasargā no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes, un atjaunotu komforta sajūtu, ir svarīgi ādu piesātināt un barot. Protams, ādai vajadzīga arī mitrināšana, vienīgi mitrinošos līdzekļus ziemā nedrīkst klāt uz ādas īsi pirms iešanas laukā – jābūt vismaz 20 minūšu starplaikam, bet vislabāk to darīt uz nakti. Ziemas laikā vēl būtiska ir ādas aizsardzība, tāpēc

aukstā laikā pirms došanās ārā uz sejas var klāt krēmus uz vaska bāzes.

Tieši vasks ir gaisa caurlaidīgs un ļauj ādai brīvi elpot. Vasks arī nesasalst – tas var tikai mazliet sastingt. Ziemas kosmētikas arsenālā droši var iekļaut birstošos pūderus vai pūderkrēmus.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Neraugoties uz aukstumu, āda arī ziemā izdala sviedrus, taukus, turklāt apkārtesošie putekļi nogulsnējas uz ādas. Līdz ar to atbilstoši ādas tipam svarīgi attīrīt to: vakarā seja jānomazgā, izmantojot attīrošu sejas ādai paredzētu līdzekli – pieniņu vai losjonu. Pēc tam ieteicams sejas ādu bagātīgi mitrināt ar krēmu, serumu, gelu. Šo ekspresprocedūru mājās var noslēgt ar kāda barojoša krēma vai barojošas maskas uzklāšanu.

Gadījumā, kad āda jūtas kairināta, var izmantot nomierinošu masku, kas ne vien to baros, bet arī dziedinās un iedarbosies pret ādas apsārtumu.

Ja mājās nav šādas maskas, var izlīdzēties ar barojošu krēmu – to uz sejas uzklāj biezā slānī, patur 20–30 minūtes un atlikumu noņem ar salveti vai vienkārši noskalo ar ūdeni.

Dažos veikalos joprojām var iegādāties tādu kosmētisko produktu kā krēms-maska. Plānā kārtiņā uzklājot, to var izmantot kā krēmu, ko nav nepieciešams mazgāt nost, bet, uzklāts biezākā slānī, tas kalpos par lielisku mitrinošu un barojošu masku. Protams, krēmu-masku nevajadzētu lietot katru dienu, bet situācijās, kad ir krasa temperatūras maiņa un āda uz to jutīgi reaģē, šo universālo kosmētikas līdzekli var izmantot ik pārdienu

Rokām ziemā vislabāk palīdz kartupeļu maska.

Atliek uzvārīt kartupeļu biezputru, sajaukt to ar sviestu vai saldo krējumu, tādā siltā biezputrā iegremdēt rokas un turēt tik ilgi, līdz biezputra atdziest. Šī maska labi līdzēs arī pēdām, jo arī tās ziemā kļūst sausas un mēdz plaisāt. Un nevajadzētu arī aizmirst par iekšķīgi lietojamiem C, A, E, B2 un citiem vitamīniem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu