«Sistēmas bardaks» – baidoties netikt pie ārsta nākamgad, rindās nīkst jau tagad

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Sākot pierakstu uz valsts apmaksātām ārstu konsultācijām nākamajam gadam, Latvijas slimnīcās atkal veidojas garas rindas. Šorīt cilvēki gāza riņķī Stradiņa slimnīcas kardioloģijas centru. Slimnīca mierina – kvotas vēl ir, un aicina pacientus pierakstam izmantot e-pastu un telefonu, nevis stāvēt rindā reģistratūrā.

Vairāku desmitu cilvēku rinda jau no agra rīta – sistēmas bardaks. Tā šorīt redzēto savā Twitter profilā apraksta kardiologs Andris Skride.

Dienas pirmajā pusē rinda pamatīga, bet pēcpusdienā jau izklīdusi.

Slimnīcas pārstāve stāsta, ka pacientu satraukumam par ātri izsmeļamajām pierakstu kvotām nav pamata – vēl aizvien ir brīvi datumi pat uz janvāri.

Daudzi pacienti bailēs par konkurenci steidz pierakstīties uz maiju, jūliju, lai gan pie ārsta varot tikt krietni ātrāk.

Pacienti TV kameras priekšā nevēlas runāt un pastāstīt, cik ilgi nākas gaidīt un kādēļ nolēmuši atnākt pierakstīties, nevis mēģina to darīt telefoniski vai e-pasta formā.

Slimnīcā atzīst, ka telefona zvanus apkalpo 10 darbinieki un vislielākā slodze ir agri no rīta, kad zvana simtiem cilvēku,

tad arī visilgāk jāgaida. Dienas gaitā interese noplok, un pēcpusdienā sazvanīt esot krietni vieglāk.

Uz e-pastiem slimnīca atbildot trīs līdz piecu dienu laikā un uzsver, ka šādā veidā nosūtītie pacientu pieteikumi netiekot diskriminēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu