Oficiāli izziņo Francijas «Grand Prix» atgriešanos F-1 kalendārā aiznākamajā sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2018.gadā pēc desmit gadu pārtraukuma Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā atgriezīsies Francijas «Grand Prix», kas norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē Marseļas pievārtē, pirmdien oficiāli paziņoja sacīkšu organizatori.

Par Francijas «Grand Prix» atgriešanos tika vēstīts pagājušajā nedēļā, bet pirmdien šo informāciju apstiprināja posma organizatori.

Pola Rikāra trase F-1 pilotus uzņēma jau septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, bet gadsimtu mijā to nopirka čempionāta vadītāja Bērnija Eklstouna uzņēmums. Turpinājumā šī vieta piedzīvoja ievērojamus pārbūves procesus un vairāk kalpoja kā testu trase, turklāt pēc šķiršanās nonāca Eklstouna bijušās sievas rīcībā.

Pēdējo reizi F-1 posms norisinājās 2008.gadā, kad šī sacensību seriāla braucējus uzņēma Maņikūras trase. Toreiz sacensībās uzvarēja Felipe Masa, kurš šosezon beidza savu F-1 karjeru, bet līdz šim pēdējais, kurš uzvarēja Pola Rikāra trasē, bija Alēns Prosts, pie panākuma tiekot 1990.gadā.

F-1 pasaules čempionāta posms Francijā notika kopš 1950.gada un līdz 2008.gadam kalendārā nebija bijis tikai vienu reizi - 1955.gadā.

Šosezon F-1 piloti aizvadīja vēl nebijuši garu sezonu ar 21 posmu, bet nākamajā gadā iecerētas 20 sacensības, jo kalendārā vairs nebūs posms Vācijā.

Šogad par F-1 čempionu pirmo reizi karjerā kļuva Niko Rosbergs no «Mercedes» vienības, taču piecas dienas pēc titula izcīnīšanas vācietis paziņoja par F-1 karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu