Starptautiskās «Hour of Code» nedēļas ietvaros notiek Baltijas mēroga Minecraft sacensības skolēniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ starptautiskās kampaņas «Hour of Code» ietvaros nevalstiskā organizācija Look at the World sadarbībā ar Microsoft organizē Baltijas mēroga sacensības, kuru laikā skolēni Minecraft vidē veido Baltijas valstu ainavas.

Dalībnieku interese ir liela — sacensībās piedalās aptuveni 900 komandu ar vairāk kā tūkstoš dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Sacensību uzdevumi un Minecraft vide veicina stratēģiskās domāšanas, loģikas attīstību, plānošanas un komandas sadarbības prasmes, kas ir vienas no 21. gadsimta pamatprasmēm. Turklāt skolēni iepazīst tuvāko kaimiņvalstu dabas, vēstures un kultūras objektus, jo katras valsts dalībnieki var veidot tikai savu kaimiņvalstu ainavas.

«Datorspēles jau labu laiku tiek uzskatītas par radošu un attīstību veicinošu nodarbošanos,» norāda Ivari Tolps (Ivari Tölp), sacensību tehniskais koordinators. Viņš uzskata, ka Minecraft ir kas vairāk par parastu datorspēli — tā nedod spēlētājam konkrētus uzdevumus, norādījumus vai stāstu. «Minecraft ir būvēšanas bloki, kas ikvienam ļauj veidot to, ko viņš pats ir iecerējis,» skaidro Tolps. Var būvēt gan pilsētas un kalnus, gan ražotnes, transporta sistēmas un elektrības līnijas. Ar Redstone elementiem labs spēlētājs var uzbūvēt pat pilnībā funkcionējošu datoru.

«Spēļošana arvien plašāk ienāk gan mācību, gan darba vidē, jo spēles elementi ikvienā darbā un izziņas procesā rada papildu aizrautību, zinātkāri, sacensības garu un vēlmi piedalīties. Esmu gandarīta, ka varam sadarboties ar organizāciju Look at the World un skolēniem Baltijas mērogā piedāvāt aizraujošā veidā darboties tehnoloģiju vidē. Minecraft principi ir ļoti līdzīgi programmēšanas principiem, un spēle palīdz šos principus apgūt,» skaidro Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja. «Ikvienam jaunietim ir jābūt iespējai apgūt datoriku interesantā un aizraujošā veidā, un mēs esam apņēmušies palīdzēt šādu iespēju nodrošināt,» turpina Renāte Strazdiņa.

Konkurss notiek no 3. līdz 11. decembrim, katras valsts uzvarētāji un Baltijas mēroga uzvarētāju komanda tiks paziņoti 14. decembrī. Sacensību norisi katrā valstī koordinē brīvprātīgo komanda, tehnisko atbalstu nodrošina Look at the World.

Programmēšanas nedēļas laikā notiek arī citas Microsoft Latvia koordinētas aktivitātes. Jaunieši — Microsoft studentu partneri — projekta «Geeks on Wheels» ietvaros 5. decembrī viesosies Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, 6. decembrī RTU Inženierzinātņu vidusskolā un Mārupes vidusskolā, kur stāstīs par tehnoloģijām mūsu dzīvē un lietu internetu, karjeru tehnoloģiju jomā, kā arī vadīs programmēšanas stundas skolēniem «Hour of Code» ietvaros.

«Hour of Code» nedēļa šogad visā pasaulē notiek no 5. līdz 11. decembrim. «Hour of Code» ir stundu garš interaktīvs ievads programmēšanas pasaulē, kas interesantā veidā parāda, ka jebkurš var apgūt programmēšanas pamatus. Iniciatīvu aizsākusi bezpeļņas organizācija Code.org, un tai ir pievienojušās vairāk kā 1000 partnerorganizāciju, tostarp Microsoft kā viens no vadošajiem partneriem, kā arī brīvprātīgie. Iniciatīva ir guvusi lielu popularitāti, katru gadu pasākumos piedalās desmitiem miljonu cilvēku vairāk kā 180 valstīs un 45 valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu