Pavasara lielkoncerts Arēnā Rīga - «Bastille»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gudra popmūzika ar ambīcijām - tā britu indie popa apvienību «Bastille» raksturo prominentais mūzikas žurnāls NME, un nav melots. Bastille sajūsmina labas popmūzikas cienītājus jau sešus gadus, un šā gada 4. martā viņi sniegs koncertu Arēnā Rīga. Biļetes pārdošanā no trešdienas, 7. decembra. Reģistrētajiem positivus.com vai positivusfestival.com lietotājiem – lētāk.

Nupat klajā nācis grupas otrais albums «Wild World», kas dienas gaismu ieraudzīja vien šā gada septembrī. Albuma un tā radiostacijās bieži spēlētā singla «Good Grief» panākumi pierāda, ka «Bastille» nav viena hita brīnums. Iepriekšējām balvām un nominācijām, tostarp 2014. gadā gūtajai Brit Award un 2015. gada Grammy nominācijai, abām par labākās jaunās grupas titulu, kā arī Teen Choice Award par labāko rokdziesmu sekojušas arī citas, un šogad žurnāls NME iekļāva Wild World 2016. gada labāko albumu topā, turklāt augstajā 20.vietā. Ja ar to šķiet par maz, tad albums uzreiz pēc iznākšanas uzšāvās UK Top 40 pašā augšgalā, aiz sevis atstājot pat klasiķi Niku Keivu - jāatgādina, ka tieši tādus pašus panākumus izdošanas gadā piedzīvoja arī grupas pirmais albums «Bad Blood» (skat. recenziju).

«Bastille» joprojām turpina mūziku izmantot par veidu, kā radīt atmosfēriskus, aizraujošus un intriģējošus stāstus, kā arī turpina izmantot neskaitāmus taustiņinstrumentus un perkusijas. Tiesa, jaunajā albumā parādījušās arī ģitāras, kuras iepriekš grupas instrumentu arsenālā praktiski nebija sastopamas, taču tagad rada blīvāku, kuplāku un harmoniskāku skanējumu. Paši grupas dalībnieki distancējas no apzīmējuma «popmūzika» un uzsver, ka šis jēdziens ietver gan rokmūziku, gan hiphopu un soulmūziku. «Mēs rakstām dziesmas ar jēgu, un man patīk plašuma sajūta mūzikā, episki piedziedājumi, un to mēs pat negrasāmies mainīt,» atzinis grupas līderis Dens Smits.

«Bastille» koncerts Arēnā Rīga būs atgriešanās Latvijā - 2014. gada vasarā viņi uzstājās Positivus festivālā

, kurā tika atzīti par gaidītākajiem un harismātiskākajiem māksliniekiem. Šobrīd, jaunā albuma popularizēšanas koncertturnejā, «Bastille» ir savā labākajā formā. Mūziķi katram fanam liek justies īpašam, Dens Smits kā aptracis lec publikā un skraida starp koncerta apmeklētājiem, turklāt īpašu atmosfēru rada arī iespaidīgais instrumentu komplekts uz skatuves, tostarp trīs taustiņi, divi bungu komplekti, ģitāras, trompetes un tromboni. Masīvs skaņas piedzīvojums un šovs garantēts!

Biļetes uz Bastille koncertu pārdošanā Biļešu Servisa kasēs un internetā no 7. decembra plkst. 10:00. Tikai www.positivus.com vai www.positivusfestival.com reģistrētajiem lietotājiem trīs dienas būs iespēja iegādāties biļetes lētāk. Tiem, kuri būs reģistrējušies līdz 6. decembra 21:00, tiks nosūtīts īpašs 5 € atlaides kods. Stāvvietas biļetes cena – 35 €, sēdvietas biļetes cena – 35 – 50 €.

www.bastillebastille.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu