«Sadales tīkls» pārstāvji izposta bioloģisku saimniecību, kura ar pārtiku apgādā bērnudārzus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Zemnieku saimniecības pārstāvji aprēķinājuši, ka radīti 4 500 eiro lieli zaudējumi! Ēvalds Jelgavas novadā audzē bioloģisku produkciju. Izaudzētā pārtika, tostarp āboli, tiek piegādāta bērnudārziem. Braucot garām savam jauniegādātam īpašumam, vīrietim mati sacēlās stāvus.

Ēvalds, zemnieku saimniecības «Skaras» pārstāvis - Redzēju, ka mūsu īpašumā atrodas vīri ar tehniku, kuri nozāģējuši sešas ābeles. Par paredzētajiem darbiem man neviens nepaziņoja.

«Sadales tīkls» darbinieki apgalvo, ka man ir izsūtīta vēstule, ko es līdz šim brīdim vēl neesmu saņēmis. Kāpēc informāciju neatsūtīja e-pastā, ja tur tiek sūtīti visi elektrības rēķini, paziņojumi?

Gada sākumā «Sadales tīkls» darbinieki ar sarkanu krāsu atzīmējuši nozāģējamas ābeles, kuras auga elektrolīniju aizsargjoslā. Saimnieks, kurš attiecīgo zemesgabalu iegādājās nedaudz vairāk nekā pirms gada, nekavējoties sazinājās ar «Sadales tīkls» darbiniekiem.

Elektrotīkla uzturētājs norādījis, ka nepieciešams ābeļu zarus apzāģēt, lai to galotnes elektrības vadiem nebūtu tuvāk par 2,5 metriem. Zemkopis norādījumus izpildījis un saņēmis mutvārdu solījumu, ka ābeles netiks nozāģētas. Tomēr gada nogalē valsts uzņēmums vienošanos bez brīdinājuma lauzusi.

Raidījums «Bez Tabu» vērsās pie «Sadales tīkls» elektroietaišu uzturēšanas daļas vadītāja Arta Kacēviča, kurš uzņēmuma vainu neatzīst, vien norāda, ka bijusi neprecīza komunikācija.

«A. Kacēvičs: Vienošanās notika mutiski, bet jāatceras, ka elektrolīniju trasēs nedrīkst audzēt kokus, krūmus, to nosaka aizsargjoslu likums. Tas atļaujams tikai tādos gadījumos, ja noslēgta vienošanās ar elektrolīniju valdītāju.
Bez Tabu: Jūsu darbinieks zināja, ka kokus vēlas saglabāt, kādēļ netika slēgta vienošanās?
Kacēvičs: Mēs atkārtoti sazināsimies ar zemes īpašnieku…
Bez Tabu: Koki jau nozāģēti, radīti 4500 eiro lieli zaudējumi (pēc zemkopja aprēķiniem). Kādēļ ābeles tika nozāģētas?
A. Kacēvičs: Konkrētā gadījumā, tad šī komunikācija… Kāpēc meža īpašnieks nevērsās uz norādīto kontakttālruni?
(…)
Bez Tabu: Zemkopis norāda, ka līdz šim nav saņēmis «Sadales tīkls» sūtīto vēstuli. Ja iepriekš komunikācija noritēja ar interneta starpniecību, kādēļ šoreiz vēstule sūtīta papīra formātā?
A. Kacēvičs: Ministru kabineta noteikumos nav noteikta prasība, kādā veidā jānosūta informācija meža īpašniekiem- rakstiski vai e-pastā. Mums nav pieejami visu meža īpašnieku e-pasta adreses.
Bez Tabu: Šajā gadījumā bija pieejama!
A. Kacēvičs: (klusums)… Konkrētā gadījumā nevarēšu komentēt, fakts ir tāds, ka tika nosūtīta rakstiski.

Pēc Bez Tabu iesaistīšanās «Sadales tīkls» pārstāvji atkārtoti viesojušies saimniecībā un novērtējuši radīto postažu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu