Interesanti, vai Saeimas deputāti arī var ārstēties par nodokļu naudu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Raidījuma «Bez tabu» skatītājai Dacei nav vienalga, kā tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda. Neesot normāli, ka laikā, kad pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm, slimniekiem aizvien ciešāk jāsavelk jostas, deputāti dzīvo, cepuri kuldami. Dace lūdz raidījumu noskaidrot, vai deputātiem ir arī veselības apdrošināšana? Ja ir, tad kādus veselības pakalpojumus tā sedz un par kādām summām tautas kalps var ārstēties?

Raidījums «Bez Tabu» vēstī, ka deputātiem ir ne tikai pieklājīgas algas, bet arī dažādas privilēģijas. Piemēram, iespēja izmantot ekskluzīvas telpas Jūrmalā privātām vajadzībām, samaksājot tikai 11 eiro diennaktī.

Tautas kalpi joprojām saņem arī kārtīgas, daudzus simtus eiro lielas kompensācijas. Par dzīvojamo telpu īri un transportu visvairāk saņem (700 eiro un vairāk mēnesī) Andrejs Elksniņš – 700 eiro, Jānis Tutins, Vladimirs Nikonovs – 718 eiro, Jānis Trupovnieks – 719 eiro, Juris Viļums – 765 eiro.

Oktobrī vien visiem Saeimas deputātiem kopā samaksāti 28 tūkstoši eiro. Līdzīgas summas tiek tērētas arī citos mēnešos.

Ar veselības apdrošināšanu tautas priekšstāvjiem tik spoži vis neklājas, un Valsts kase deputātu veselības aprūpei netiek tukšota. Citi deputāti paši par savu naudu iegādājas polisi, citi iztiek bez tās. Ja deputāti dodas komandējumos, tad gan tiek atdarīts valsts maks un joprojām tiek apdrošināta arī tautas priekšstāvju veselība.

Tas gan izmaksā salīdzinoši niecīgu summu. Eiropas komandējumu polise maksā atkarībā no tā, cik ilgi tautas kalps ir projām. Eiropā par vienu dienu jāmaksā viens eiro trīsdesmit centu, bet ārpus Eiropas – viens eiro septiņdesmit centu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu