Rīgas «Dinamo» Tallinā pārspēj KHL čempionvienību «Metallurg»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Negaidītu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas Tallinas «Tondiraba» ledus hallē (5677 skatītāji klātienē) ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica iepriekšējās sezonas čempionvienību Magņitogorskas «Metallurg». Divus vārtus uzvarētājiem pamatlaikā guva Miks Indrašis, reizi precīzi meta Oskars Cibuļskis. «Bullīšos» Rīgas komandas vienīgos vārtus guva kapteinis Gints Meija, bet Jānis Kalniņš atvairīja 47 no 50 metieniem, kā arī tika galā ar pretinieku zvaigznēm «bullīšu» sērijā.

«Dinamo» trešajā periodā bija vadībā vēl divas minūtes pirms tā beigām, tomēr «Metallurg» 103 sekundes pirms sirēna spēja panākt 3:3. Papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienos vienīgais precīzais bija Meija, kamēr viesi palika tukšā.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, kuras pirmajās minūtēs rīdziniekiem bīstamu metienu izdarīja Miks Indrašis. Vairākas reizes glābt komandu nācās arī «Dinamo» ripu ķērājam Jānim Kalniņam, tomēr «Metallurg» neko bīstamu izveidot nespēja.

Rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad Oskars Cibuļskis pretinieku zonā pārtvēra ripu, ar skaistu virāžu izslidoja pret vārtiem un izdarīja Vasīlijam Košečkinam netveramu metienu vārtu augšējā stūrī.

Nonākot vadībā spēles ritējums daudz nemainījās, jo abas komandas vienlīdz bieži apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr rezultāts nemainījās.

Otrā spēles daļa rīdziniekiem sākās pagalam neveiksmīgi, jo trešdaļas ceturtajā minūtē «Metallurg» čehu leģionārs Tomāšs Filipi uzreiz pēc iemetiena ar spēcīgu šķīlienu panāca neizšķirtu 1:1.

Rīdzinieki tūdaļ nokļuva arī mazākumā, jo noteikumus pārkāpa Džastins Šags, bet «Metallurg», kas ir viena no līgas labākajām komandām skaitliskajā vairākumā, bija nepieciešamas 35 sekundes, lai izvirzītos vadībā. Vārtus no zonas vidus ar spēcīgu metienu guva Magņitogorskas kluba līderis Sergejs Mozjakins, kurš jau 15 spēlēs pēc kārtas ir ticis pie rezultativitātes punktiem, bet šosezon ir iemetis jau 29 ripas.

Perioda vidū noteikumus pārkāpa Miks Indrašis, taču šoreiz mazākumā rīdzinieki izturēja, savukārt pēc atgriešanās laukumā Indrašis spēja atjaunot neizšķirtu. Viņš izmantoja pretinieka kļūdu pie «Dinamo» zilās līnijas, ātrā tempā ieslidoja «Metallurg» zonā un ar spēcīgu metienu trāpīja zem vārtu pārliktņa.

Посмотреть видео

Savukārt perioda beigu daļā pirmo vairākumu ieguva jau rīdzinieki, to skaisti realizējot. Pie pretinieku vārtiem pie ripas tika Māris Bičevskis, kurš nekavējoties no aizvārtes piespēlēja Indrašim, bet viņš no ļoti šaura leņķa spēja trāpīt «Metallurg» cietokšņa tukšajā stūrī, panākot 3:2.

Indrašis šosezon ilgi nebija guvis vārtus, taču tagad viņa rēķinā jau ir pieci precīzi metieni, piedevām divos mačos viņš ir izcēlies pa divām reizēm.

Trešajā periodā viesiem piederēja pārsvars, jo divas reizes viņi spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr vārtos teicams bija Jānis Kalniņš. Rīdzinieki atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem. Laukumā ritēja atklāts hokejs un vairākas reizes izcēlās arī asumi.

Tuvojoties pamatlaika beigām «Metallurg» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un savu panāca 103 sekundes pirms trešdaļas noslēguma, kad precīzs bija Danis Zaripovs.

Turpinājumā sekoja piecu minūšu papildlaiks, kurā pārsvars bija «Metallurg», taču rezultāts nemainījās.

Savukārt «bullīšos» Meija jau pirmajā izgājienā trāpīja vārtu augšējā stūrī, kamēr Indrašim metiens neizdevās, bet Lauris Dārziņš pārmeta pār vārtiem. Savukārt Kalniņš uzvarēja dueļos ar Gagarina kausa īpašniekuvadošajiem uzbrucējiem Janu Korvāržu, Zaripovu un Mozjakinu. Īpaši skaisti Kalniņš uzvarēja duelī ar Zaripovu, ripu atsitot ar kāju.

Vārtu guvēji:

1:0 Oskars Cibuļskis (7:55).

1:1 Tomašs Filippi (Osala) (23:22).

2:1 Sergejs Mozjakins (Zaripovs) (24:24, vair.).

2:2 Miks Indrašis (Dārziņš) (31:50).

3:2 Miks Indrašis (Bičevskis) (37:19, vair.).

3:3 Daniss Zaripovs (Mozjakins, Antipins) (58:17).

Šī bija pirmā reize, kad KHL spēle notika Igaunijā, taču Rīgas «Dinamo» savulaik savas mājas spēles jau ir aizvadījusi ārzemēs, jo pirmajā 2008./2009. gada KHL sezonā divi mači tika nospēlēti Somijas pilsētā Espo, abos mačos rīdziniekiem zaudējot.

Pašlaik savainojumos iedzīvojušies Rīgas «Dinamo» aizsargs Georgijs Pujacs un uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kuri tuvākajos mačos piedalīties nevarēs. Savukārt komandā pēc traumām atgriezušies rezultatīvākais spēlētājs Guntis Galviņš un Džastins Šags.

Kopā ar Rīgas «Dinamo» pašlaik trenējas arī pašmāju uzbrucējs Georgs Golovkovs. Viņš jau vasarā piedalījās Rīgas «Dinamo» treniņnometnē, taču guva smagu ceļgala savainojumu un tika atskaitīts no sastāva.

Arī svētdien paredzēto maču ar Čeļabinskas «Traktor» komandu «Dinamo» aizvadīs Tallinā.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā «Dinamo» ar nopelnītiem 31 punktu 36 spēlēs ieņem pēdējo, 14. pozīciju. Savukārt «Metallurg» nopelnītie 78 punkti 37 spēlēs ļauj atrasties Austrumu konferences līderes godā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu