Branti tomēr neiekļaus LBAS vadītāja amata kandidātu sarakstā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Juristes Ievas Brantes kandidatūru tomēr neiekļauj Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītāja amata kandidātu sarakstā.

Šodien kongresā bija domstarpības saistībā ar viņas dalību tajā un kandidēšanu uz vadītāja amatu. Kopumā uz šo amatu tika pieteikti trīs kandidāti - LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, kā arī Edgars Niedrītis un Brante.

Kongresa delegāti balsoja par katra pretendenta iekļaušanu sarakstā. Baldzēna iekļaušanu sarakstā atbalstīja 162 no 166 delegātiem, Niedrīša - 89 delegāti, bet Brantes - 65 delegāti, kas ir mazāk par pusi.

Branti virzīja vairāki Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji. LIZDA vadītāja Inga Vanaga skaidroja, ka šis jautājums izrunāts LBAS valdes sēdē, brīdinot par Brantes virzīšanu. Lēmums virzīt Branti pieņemts, jo pēdējās dienās «saskārāmies ar neētisku rīcību no amata kandidātiem», pauda Vanaga, lūdzot sīkākus jautājumus pagaidām neuzdot.

Kongresā biedriem bija domstarpības, vai Brante var atrasties zālē, kur notiek kongress. Tā dalībnieks Aivars Āboliņš norādīja, ka reglamentā ir skaidri definēts, kas piedalās kongresa darbā. Vanaga atbildēja, ka Branti šonedēļ vairs nevarēja pieteikt kā viesi kongresam, tāpēc izvēlēts korekts veids, lai viņa varētu piedalīties.

Savukārt pašreizējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers, kurš uz šo amatu vairs nekandidēs, pauda viedokli, ka formāli LIZDA nav pārkāpusi kandidātu izvirzīšanas kārtību. Branti virzīja atsevišķi LIZDA pārstāvji, nevis organizācijas vadība. Krīgers gan piebilda, ka Brante nevarēja atrasties zālē no paša pasākuma sākuma. Vanaga pēc šiem vārdiem atvainojās kongresam, skaidrojot, ka tikai gribēja izrādīt pieklājīgu attieksmi pret kandidātu, ko vēlējās virzīt vadītāja amatam.

Kā ziņots, šodien notiek LBAS 8.kongress, kurā tiks ievēlēta arī jaunā organizācijas vadība. Kongresā ir reģistrēti 166 no 174 izvirzītajiem delegātiem.

Pašreizējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uz šo amatu vairs nekandidēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu