Strēlnieks ar 11 punktiem neglābj «Brose» no dramatiska zaudējuma Eirolīgas līderei CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SEDAT SUNA / EPA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas mačā, taču viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas «Brose» savā laukumā ar rezultātu 88:90 (16:17, 14:24, 28:20, 30:29) piekāpās turnīra līderei Maskavas CSKA, kuras rindās uzvaras grozu līdz ar finālsvilpi guva Vitālijs Fridzons.

Strēlnieks Bambergā notikušajā spēlē laukumā bija 26 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat latviešu basketbolists savāca četras atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais «Brose» rindās bija Nikolo Melli, kurš guva 26 punktus, bet 19 punkti un deviņas bumbas zem groziem Danielam Teisam. Tikmēr CSKA rindās neapturams bija Milošs Teodosičs, kuram 31 punkts un astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Andrejs Voroncevičs guva 15 punktus.

Mājinieki spēli iesāka ar 6:0 izrāvienu, taču maskavieši iemeta desmit bezatbildes punktus. Turpinājumā nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu vadību un pirmo ceturksni ar 17:16 uzvarēja CSKA. Otro ceturtdaļu Maskavas komanda iesāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, tādu pašu atrāvienu veicot arī ceturkšņa beigās, kas pārtraukumā ļāva doties ar 11 punktu pārsvaru (41:30).

Otrā puslaika sākumā Krievijas komanda pietuvojās pie 20 punktu pārsvara, taču to nesasniedza, turklāt «Brose» ar Strēlnieka dalību sāka pakaļdzīšanos līdz trešās ceturtdaļas beigās pietuvojās līdz divu punktu deficītam (58:60). Ceturtajā ceturtdaļā mājinieki izlīdzināja spēles gaitu un rezultātu, turklāt svarīgā brīdī Strēlnieks iemeta divus no trim nopelnītajiem «sodiņiem», trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām panākot 77:77.

Turpinājumā jau Daniels Teiss izvirzīja vadībā «Brose» komandu (79:77), taču maskavieši atguvās un atgrieza spēles vadības grožus sev. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki izlīdzināja rezultātu (86:86), bet piecas sekundes vēlāk otrā laukuma galā Strēlnieks pārkāpa noteikumu, pateicoties kam CSKA tika pie iespējas izpildīt divus «sodiņus», kurus Andrejs Voroncevičs realizēja, panākot 88:86. Nepagāja ne divas sekundes, kad arī Strēlnieks tika pie soda metieniem, kurus aukstasinīgi realizēja. Pēdējā uzbrukumā tika atbruņots Milošs Teodosičs, taču viesi tika pie auta izspēles, kam atlika četras sekundes desmitdaļas. Izspēlējot autu, Vitālijam Fridzonam izdevās aizmukt no sedzēja, iegūt bumbu un līdz ar finālsvilpi raidīt to grozā.

Tikmēr CSKA divu tuvāko sekotāju duelī Stambulas «Fenerbahce» savā laukumā ar 78:77 (23:19, 16:21, 18:17, 21:20) pārspēja Madrides «Real», arī uzvaru gūstot mača pēdējās sekundēs.

Stambulā notikušajā spēlē rezultatīvākais uzvarētājiem bija Džeimss Nanalijs, kurš guva 18 punktus un savāca piecas bumbas zem groziem. Tikmēr viesiem 16 punktus guva Entonijs Rendolfs.

Pirmajā puslaikā lielākoties vadībā bija mājinieki, taču «Real» pretiniekus tālu nepalaida, trešajā ceturksnī pārņemot vadību, taču madridiešu pārsvars nebija lielāks par pieciem punktiem. Ceturtajā ceturksnī «Fenerbache» atguva vadību, taču mača pēdējās minūtēs to zaudēja. Nedaudz vairāk kā pusminūti pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 75:75, bet «Real» līderis Serhio Ļuļs iemeta divus soda metienus, panākot 77:75. Tiesa, Bobijs Diksons ātri atjaunoja neizšķirtu, bet ceturtās ceturtdaļas pēdējās sekundēs Nanalijs iemeta vienu no diviem «sodiņiem», nodrošinot savas komandas uzvaru ar 78:77.

Citā Eirolīgas spēlē Krievijas komanda Kazaņas «Unics» savā laukumā ar 100:79 (35:24, 22:19, 16:26, 27:10) pārspēja Itālijas klubu Milānas «EA7 Emporio Armani».

Uzvarētājiem 25 punktus guva Kīts Lengfords, bet zaudētājiem 16 punkti Džamela Maklīna kontā.

Vēl vienā ULEB Eirolīgas mačā Stambulas «Anadolu Efes» viesos ar 86:77 (21:20, 26:20, 16:23, 23:14) viesos uzveica Telavivas «Maccabi FOX» no Izraēlas.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem un 12 bumbām zem groza atzīmējās Deriks Brauns, bet 21 punkts un astoņas atlēkušās bumbas Taileram Hanejkatam. Tikmēr mājiniekiem pa 13 punktiem sameta Devis Smits un Maiks Zirbs.

Turnīra līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit mačos ir CSKA, kam ar septiņiem panākumiem seko «Real» un «Fenerbahce». Sestā ar piecām uzvarām deviņās cīņā ir Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas «Dariššafaka Doguš», kuru trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, bet «Brose» ar divām uzvarām desmit spēlēs ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

Piektdien «Dariššafaka Doguš» savā laukumā uzņems Grieķijas komandu Pireju «Olympiacos», kas arī deviņās spēlēs tikusi pie piecām uzvarām.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu