Mits Romnijs pēc vakariņām ar Trampu topošo prezidentu cildina

LETA/NBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs otrdien cildināja jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa «iespaidīgos» pūliņus jaunās administrācijas veidošanas procesā un «ietverošo pieeju».

Ar šādu paziņojumu Romnijs nāca klajā pēc vakariņām ar Trampu vienā no smalkākajiem Manhetenas restorāniem.

Vakariņas bija jau otrā Trampa un Romnija tikšanās valsts sekretāra amata kandidātu vētīšanas procesa gaitā. Romnijs līdzās bijušajam Ņujorkas mēram Rūdijam Džuliāni un senatoram Bobam Korkeram ir viens no galvenajiem kandidātiem uz valsts sekretāra amatu.

Jaunievēlētais prezidents otrdien Trampa tornī tikās arī ar Korkeru.

«Viņš izdarīja ko tādu, ko man pašam neizdevās paveikt. Viņš uzvarēja vispārējās vēlēšanās,» uzrunājot žurnālistus Trampa tornī, sacīja Romnijs.

«Un viņš turpina paust ietveršanu vēstījumu un vēstījumu par cilvēku pulcēšanu kopā, un viņa vīzija ir kas tāds, kas acīmredzot veido ļoti spēcīgu sasaisti ar Amerikas tautu.»

Romnijs atzina, ka uz viņu iespaidu atstājuši jaunās administrācijas veidošanas pūliņi. Bijušais Masačūsetsas gubernators arī cildināja «pārliecinošu, efektīvu un spējīgu cilvēku» izraudzīšanos.

Viņš pauda pārliecību, ka Amerikas «labākās dienas ir mums priekšā», un atzina, ka viņu tikšanās, Trampa izteikumi uzvaras nakts runā, kā arī kabineta locekļu un padomnieku izraudzīšanās radījusi «augošu cerību, ka jaunievēlētais prezidents Tramps ir īstais cilvēks, kurš var vadīt mūs uz labāku nākotni».

Cildinošie izteikumi ir lielā kontrastā ar Romnija asajiem uzbrukumiem Trampam vēlēšanu kampaņas gaitā.

Romnijs martā Trampu dēvēja par «krāpnieku» un «neīstu». Tramps atbildēja, nosaucot Romniju par «lūzeri», kurš prezidenta vēlēšanās 2012.gadā «rīstījies kā suns» un ļāvis Barakam Obamam uzvarēt.

Kopš 8.decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām, kurās Tramps guva uzvaru pār Hilariju Klintoni, attiecības starp abiem republikāņu politiķiem ir sākušas uzlaboties. Romnijs pēc vēlēšanām piezvanīja Trampam, apsveicot ar uzvaru.

Romnijs ir viens no daudziem cilvēkiem, ar kuriem Tramps ir ticies savas administrācijas veidošanas procesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu