Britu princis Edvards pasniedz apbalvojumus desmit Latvijas jauniešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veseksas grāfs princis Edvards svinīgā ceremonijā Melngalvju namā otrdien pasniedza Edinburgas hercoga starptautisko zelta apbalvojumu desmit Latvijas jauniešiem, informēja programmas «Award» pārstāvji Latvijā.

Zelta apbalvojumus saņēma Ieva Cedere (Andreja Upīša Skrīveru vidusskola), Laura Viktorija Vorpa (Andreja Upīša Skrīveru vidusskola), Jana Kolbina (Salaspils), Patrīcija Paula Kijoneka (Mežinieku pamatskola), Evita Kuriga (Mežinieku pamatskola), Sanija Bizauska (Mežinieku pamatskola), Līva Legzdiņa (Mežinieku pamatskola), Agris Lapiņš (Lielvārde), Niks Blumfelds (Lielvārde), Roberts Krūkliņš (Valkas novada bērnu un jauniešu centrs «Mice»), Signe Zalužinska (Valkas novada bērnu un jauniešu centrs «Mice») un Mairis Lukovskis (Valka).

Īpašos «Award» vadītāju pateicības rakstus saņēma pedagogi Inguna Juhņeviča (Andreja Upīša Skrīveru vidusskola), Inese Ločmele (Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija), Ineta Legzdiņa (Mežinieku pamatskola), Valentīna Pužule (Balvu Valsts ģimnāzija) un Jānis Supe («Award» zelta biedrības vadītājs).

«Programma «Award» jau 60 gadus veiksmīgi darbojas 140 valstīs, tajā iesaistījušies miljoniem jauniešu. Programmai nav ierobežojumu, tās galvenais dzinējspēks ir personīgā motivācija un paša jaunieša nospraustie mērķi. Tieši tā ir veiksmes atslēga. Šodien mums patiesi jālepojas par balvas saņēmējiem, viņu vecākiem un skolotājiem,» uzrunā uzsvēris princis Edvards.

Foto: Evija Trifanova/LETA

«Award» realizācija Latvijā ir iespējama, aktīvi sadarbojoties pašvaldībām, izglītības iestādēm un pedagogiem. Katram, kurš iesaistās, ir iespēja mācīties uzņemties atbildību, izvirzīt sev jaunus mērķus un tos sasniegt, pārvarēt grūtības, attīstīt jaunas prasmes, veikt labus darbus, nesaņemot par to atlīdzību. Tie ir būtiski personības aspekti, kas jauniešiem būs noderīgi dzīvē un profesionālajā darbībā,» piebildusi «Award» Latvijas nacionālā direktore Agra Bērziņa.

«Jau desmit gadus esmu saistīta ar «Award» programmu Latvijā. Tieši pateicoties dalībai tajā, esmu augusi kā personība, esmu audzinājusi raksturu un atvadījusies no bailēm. Vislielākais ieguvums ir daudzu cilvēku iepazīšana. Šovakar mans«Award» cikls noslēdzas. Ceru, ka mani gaida kaut kas tikpat labs,» ceremonijā sacījusi zelta apbalvojuma saņēmēja Legzdiņa.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī programmas «Award» patronese Latvijā Vaira Vīķe-Freiberga, izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V) un Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece Agra Bērziņa, kā arī programmas «Award» dalībnieki no visas Latvijas.

Princis Edvards Latvijā atrodas darba vizītē, lai popularizētu sava tēva, Edinburgas hercoga prinča Filipa starptautisko jauniešu pašaudzināšanas programmu «Award» un atzīmētu tās darbības Latvijā desmit gadu jubileju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu