«Facebook» nejauši izdzēš dažus sava dibinātāja Cukerberga paziņojumus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sociālo mediju tīkls «Facebook» otrdien nejauši izdzēsa dažus sava dibinātāja Marka Cukerberga paziņojumus, no kuriem divi attiecās uz viltus ziņu izplatīšanos šajā tīklā un uz šo ziņu lomu ASV prezidenta vēlēšanās.

«Facebook» vēlāk dienas gaitā atjaunoja šos paziņojumus un paskaidroja, ka tie pazuduši kādas kļūmes dēļ šā tīkla sistēmā, liecina Vācijas ziņu aģentūrai DPA nosūtīts «Facebook» paziņojums.

«Šie paziņojumi tika aizvākti kļūdas dēļ. To izraisīja kļūme vienā no mūsu sistēmām, un šie paziņojumi tagad ir atjaunoti,» vēstīja «Facebook».

Kompānija piebilda, ka šī problēma ietekmējusi «apmēram 10» Cukerberga paziņojumus, no kuriem divos tika spriests par viltus ziņu jautājumu.

Vienā no šiem paziņojumiem, kurš publicēts dažas dienas pēc ASV prezidenta vēlēšanām, Cukerbergs apšaubīja, ka vēlēšanu iznākumu esot ietekmējusi viltus ziņu izplatīšanās «Facebook», un atzīmēja, ka 99% no visa, ko lietotāji redz šajā tīklā, ir drošas ziņas.

Otrā paziņojumā, kas tika publicēts apmēram nedēļu pēc tam, Cukerbergs pavēstīja par plāniem apkarot viltus ziņu izplatīšanos.

ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā tika apgalvots, ka «Facebook» darot pārāk maz, lai novērstu neīstu ziņu izplatīšanos šajā tīklā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu