Jauns džeza duets «Tree of Dawn» izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. decembrī Kaņepes Kultūras centrā un 9. decembrī Cēsu mākslas telpā «Mala» savu debijas albumu «Journey» prezentēs jauns džeza duets «Tree of Dawn», kura sastāvā ir latviešu dziedātāja Ronja Burve un pianists Kristoss Jerolatsitis (Christos Yerolatsitis) no Kipras.

Albuma materiāls ierakstīts 2016. gada jūlijā, un abi mākslinieki to producējuši un izdevuši paši.

Duets radies 2015. gada vasarā Nīderlandes pilsētā Hāgā, kur abi tā dalībnieki iepazinušies studējot. Ideja par projektu aizsākusies, mūziķiem meklējot jaunus izpausmes veidus balsij un klavierēm un mēģinot paplašināt ierasto izpratni par dziedātāja un pianista duetu. «Tree of Dawn» oriģinālkompozīcijas radušās gan spontāni, kopīgi improvizējot, gan kopīgi papildinot vienam otra sakomponētos darbus. Viņu mūzika veido noteiktu noskaņu, kas notver klausītāja uzmanību līdz pat uzstāšanās beigām. Daudzkārt balss tiek izmantota kā instruments, neizdziedot tekstu, jo «Tree of Dawn» tic, ka mūzika var doties arī ārpus tā robežām.

Albumā iekļauti deviņi skaņdarbi, no kuriem astoņi ir pašu mākslinieku oriģināldarbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu