«Ogre»/«Kumho Tyre» saņem tehnisko zaudējumu saplīsuša groza dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas komanda «Jūrmala»/«Fēnikss» otrdien izcīnīja uzvaru «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, bet «Ogre»/«Kumho Tyre» vienības mājas spēle tika apturēta saplīsuša groza dēļ un komandai nācās samierināties ar tehnisko zaudējumu.

«Ogre»/«Kumho Tyre» uzņēma Igaunijas vienību Rakveres «Tarvas» un bija pārliecinošā vadībā, kad trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām pie rezultāta 61:46 pēc Gunta Sīpoliņa «slam dunk» dueli nācās apturēt, jo bija saplīsis groza vairogs. Kaut sākotnēji tika vēstīts, ka duelis, kas risinājās Ogres 1.vidusskolā, tiks pabeigts Ogres basketbola skolas zālē, vēlāk «Tarvas» paziņoja, ka nevēlas maču turpināt, kas Rakveres komandai automātiski nozīmēja tehnisko uzvaru ar rezultātu 20:0.

Līdz mača apturēšanai ogrēniešiem ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija izcēlies Gints Antrops.

BBL debitante «Ogre»/«Kumho Tyre» BBL bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Turpretī «Tarvas» sezonu sāka ar pieciem zaudējumiem, bet vien iepriekšējā mačā guva pirmo uzvaru šosezon, kad ar 87:52 uzvarēja Mogiļevas «Borisfen».

Savukārt jūrmalnieki ar rezultātu 61:56 (11:20, 13:16, 18:9, 19:11) savā laukumā pieveica Igaunijas komandu «Port of Parnu», kaut lielu daļu mača atradās iedzinējos. «Jūrmala»/«Fēnikss» pirmoreiz spēlē vadību ieguva astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām un turpinājumā noveda maču līdz uzvarai.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un pieciem izprovocētiem pārkāpumiem palīdzēja Artūrs Strēlnieks, bet 12 punktus iemeta Jēkabs Rozītis.

Šajā mačā «Jūrmala»/«Fēnikss» pārtrauca trīs zaudējumu sēriju BBL. Savukārt Pērnavas komanda pirms nedēļas tika pie pirmās uzvaras šosezon turnīrā, kad ar 88:82 uzvarēja «Barons kvartāls» vienību.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem panākumiem piecos mačos ir Raplas «Avis» vienība, kurai ar trijām uzvarām piecās spēlēs seko «Barons kvartāls», Ķēdaiņu «Ņevežis» no Lietuvas un «Liepāja»/«Triobet». Divas uzvaras sešos mačos guvusi «Jūrmala»/«Fēnikss» komanda, kurai ar vienu panākumu seko «Port of Parnu», bet Kazahstānas klubs Atirau «Barsi» turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līderes ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles «Pieno žvaigždes» un «Jēkabpils», kurām ar četriem panākumiem sešos mačos seko «Ogre»/«Kumho Tyre». «Valmiera»/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā, bet divas uzvaras ir Tallinas TTU un «Tarvas» vienībām. Savukārt Mogiļevas «Borisfen» basketbolisti zaudējuši visos sešos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu