Latkovskis: KNAB jāsaglabā kā vienota organizācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir jāsaglabā kā vienota organizācija, jo vēl ir iespējams panākt, ka iestāde atsāk efektīvi cīnīties ar augsta līmeņa korupciju, kas tādējādi atjaunotu KNAB labo slavu, sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Viņš uzsvēra, ka pašlaik primāri ir sagatavot atbilstošu nolikumu KNAB vadītāja kandidāta atlasei un pēc tam izsludināt jaunu konkursu uz šo amatu. Pašreizējā atlases komisija ir jāsaglabā, jo tā pierādīja savu profesionalitāti, neļaujot publiski parādīties to kandidātu vārdiem, kas nevēlējās tapt publiskoti, norāda deputāts.

Lai gan iepriekšējās vadības dēļ no biroja ir aizgājuši un padzīti vairāki profesionāļi, iestāde joprojām ir spējīga veikt nepieciešamo ekspertīzi noziegumu atklāšanai, pauda komisijas vadītājs. Līdz novembra vidum KNAB vadīja Jaroslavs Streļčenoks.

Latkovskis vērsa uzmanību, ka KNAB pārbauda arī partiju finansēšanu un atbildību par šīs funkcijas pārraudzīšanu nevar uzticēt kādai atsevišķai ministrijai.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) koalīcijas partneriem provizoriski 5.decembrī plāno piedāvāt risinājumu attiecībā uz KNAB darba organizācijas jautājumiem. Pirms tam Kučinskis plāno tikties ar KNAB vadītāja atlases komisijas dalībniekiem - Valsts kancelejas direktoru Mārtiņu Krieviņu, ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, Satversmes aizsardzības biroja direktoru Jāni Maizīti un Drošības policijas vadītāju Normundu Mežvietu. Ar minētajām amatpersonām plānots apspriest jautājumus par tālāko KNAB darba organizāciju un iestādes nākamā vadītāja atrašanu.

Gadījumā, ja koalīcija vienosies, ka attiecībā uz KNAB darbību un vadītāja atrašanas nosacījumiem nav nepieciešams veikt likuma grozījumus, tad konkursu varētu izsludināt decembrī. Ja tomēr izmaiņu veikšanai būs nepieciešams laiks, Kučinskis pieļāva arī iespēju, ka konkurss uz biroja priekšnieka amatu varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā.

Jau vēstīts, ka bez rezultātiem beidzās sākotnēji izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu