Roulinga kritizē Trampa populismu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu rakstniece Dž.K.Roulinga, kura kļuva pasaulslavena pēc grāmatu sērijas par burvju zēnu Hariju Poteru radīšanas, atzinusi, ka savā jaunākajā veikumā fantāzijas filmā «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» («Fantastic Beasts and Where to Find Them») atspoguļojusi nesaudzīgas pārdomas par pasaulē aktuāliem notikumiem.

Dž.K.Roulinga ir kaislīga sociālā aktīviste, kura pēdējo mēnešu laikā īpašu uzmanību veltījusi pretrunīgi vērtētā jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa kritikai. Viņa uzsvērusi, ka neviļus paredzējusi populisma un tumšo spēku sinerģiju, jo piešķīrusi tai nozīmīgu lomu arī tikko pirmizrādi piedzīvojušās filmas «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» stāstā. Tiesa, filmas pirmizrādē Londonā viņa nevēlējās šo jautājumu iztirzāt sīkāk, jo «šodien gribu pievērsties tikai labajam un skaistajam».

Fantāzijas filma «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» ir pirmais kino stāsts, kuram Dž.K.Roulinga ir sarakstījusi scenāriju tikai lielā ekrāna vajadzībām, proti, tas nav tapis pēc kādas konkrētas grāmatas motīviem. Kinoteātru informācija liecina, ka slavenās britu rakstnieces radītajam scenārijam ir izdevies iekarot skatītāju simpātijas, jo filma «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» šobrīd ir viens no skatītākajiem kino stāstiem visās valstīs, kur to rāda, tai skaitā arī Latvijā.

Edijs Redmeins (Eddie Redmayne) un Ketrīna Votersone (Katherine Waterston) filmā «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» («Fantastic Beasts and Where to Find Them»)
Edijs Redmeins (Eddie Redmayne) un Ketrīna Votersone (Katherine Waterston) filmā «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» («Fantastic Beasts and Where to Find Them») Foto: AP/Scanpix

Maģiskā kino stāsta «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» režisors ir Harija Potera kino sāgas pēdējo četru daļu režisors Deivids Jeits. Viņš kopā ar Dž.K.Roulingu skatītājus aizved uz 20. gadsimta sākuma Ņujorku, kur mudž no burvjiem un citām neparastām būtnēm. Tas tāpēc, ka savas muļķības dēļ vientiesis Jakobs atvēra kāda burvja čemodānu un izlaida brīvībā tajā sakrātos mošķus un citas dīvainas radības. Ceļojums šajā pārsteidzošajā maģijas pasaulē ikvienam ļauj vēl labāk iepazīt burvju neierobežotās spējas.

Skatītāju atzinīgi vērtētajā filmā galvenās lomas atveido tādas spilgtas kino personības kā Edijs Redmeins, Kolins Farels, Ezra Millers un Zoja Krevica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu