Viļņā koncertēs «The XX» un Dženija Havāla

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no veiksmīgākajām pēdējā gadu desmita britu grupām «The XX», kuru pirms pāris gadiem vaigā skatījām festivālā «Positivus», 3. decembrī pirmo reizi koncertēs Lietuvā, Viļņā «Compensa» koncertzālē.

Grupa izpildīs ne vien savus labākos hitus, bet arī iepazīstinās skatītājus ar jaunām dziesmām no ilgi gaidītā trešā studijas albuma, kas tiks izdots drīzumā.

Grupa «The XX», kurā darbojas dziedātāja un ģitāriste Romija Medlija Krofta (Romy Madley Croft), basists un dziedātājs Olivers Sims (Oliver Sim) un producents Džeimijs Smits xx (Jamie Smith xx), izveidota 2005. gadā Londonā. Viņi visi studējuši prestižajā «Elliott» skolā, kurā mācījies arī slavenais aktieris Pīrss Brosnans, populāro grupu «Hot Chip», «Burial», «Four Tet» dalībnieki un citas zvaigznes.

2009. gadā «The XX» izdeva savu debijas albumu «XX», kas grupai atnesa ne vien komerciālus panākumus, bet arī melomānu un mūzikas kritiķu atzinību. Daudzi pazīstamākie mūzikas izdevumi «The XX» albumu atzina par vienu no gada labākajiem ierakstiem. Britu laikraksts «The Guardian» šo albumu ierindoja kā pirmo, bet žurnāls «New Musical Express Scorebord» kā otro gada labāko albumu. Kritiķu augsti novērtēto grupu kā īpašo viesi aicināja uzstāties prestižie festivāli «Coachella», «Sasquatch», «Bonnaroo» un daudzi citi.

2010. gadā «The XX» albums «XX» bija viens no pretendentiem uz «Mercury» balvu, par kuru sacentās arī «Biffy Clyro», Korina Beilija Reja, Dizijs Raskals, «Foals», Laura Marlinga, «Mumford & Sons», Pols Vellers, «Wild Beasts» un citi. Uzvarēja «The XX», kuru albumu drīz pēc tam pārdeva vairāk nekā 40 tūkstošus eksemplāru dienā. Vēlāk grupa tika nominēta trim «BRIT Awards» balvām kategorijās «Labākais britu albums», «Labākā debija» un «Labākā britu grupa». 2012. gadā grupa izdeva savu otro albumu ar nosaukumu «Coexists», kas visā pasaulē tika pārdots 2,5 miljonu lielā tirāžā, bet grupas dalībnieki pievērsās saviem solo projektiem. Ilgi gaidītais trešais albums šobrīd ir tapšanas stadijā un tiks izdots tuvākajā laikā.

Kā grupas «The XX» iesildītāja uzstāsies norvēģu dziedātāja, komponiste, dziesmu tekstu autore un rakstniece Dženija Havāla (Jenny Hval). Viņa izdevusi piecus albumus ar pseidonīmu Rockettothesky un trīs albumus ar savu īsto vārdu. Dženija Havāla ir arī atzīta rakstniece. Viņas stāsts «Perlebryggeriet» («Pērļu brūvētava») izdots 2009. gadā.

Dženija Havāla
Dženija Havāla Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu