«VEF Rīga» piedzīvo iznīcinošu sagrāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar 64:107 (15:31, 13:31, 24:21, 12:23) pārliecinoši zaudēja pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas trešās vietas ieguvējai Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

«VEF Rīga» sastāvā jau kārtējo reizi rezultatīvākais bija komandas kapteinis Jānis Blūms, kurš iemeta 23 punktus, tai skaitā realizējot piecus no desmit tālmetieniem. Savukārt astoņus punktus pievienoja Mārtiņš Meiers, bet ar septiņiem izcēlās lietuvietis Arns Labucks un Kristofers Ričardss.

Lai arī spēles pirmās minūtes vēl aizritēja punkts punktā, «Lokomotiv-Kubaņ» strauji pārņēma iniciatīvu, pirmās ceturtdaļas noslēdzošajās pāris minūtēs veicot izrāvienu ar 15:3 un pārtraukumā ejot jau ar 17 punktu pārsvaru (32:15). Rīdzinieki neveiksmīgi spēlēja arī otrajā ceturtdaļā, jo pirmo sešu minūšu laikā spēja gūt tikai divus punktus, kamēr pretinieki bija panākuši jau 32 punktu pārsvaru - 49:17. Pirmā puslaika beigās mājinieki savu handikapu palielināja vēl vairāk, realizējot metienus ar augstu precizitāti, lai gan «VEF Rīga» arī bija atguvusi uzbrukuma garšu.

Otrais puslaiks gan aizritēja abu komandu līdzvērtīgākā cīņā, turklāt trešajā ceturtdaļā «Lokomotiv-Kubaņ» basketbolistiem vairs neizdevās palielināt pārsvaru. Tiesa, rīdziniekiem arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, tāpēc ceturtā ceturtdaļa kļuva tikai par formalitāti. Tā laikā «VEF Rīga» samazināja atpalicību arī zem 30 punktiem, bet tuvāk pietuvoties mājiniekiem nespēja.

Noslēdzošajās minūtēs «VEF Rīga» jau izskatījās pagalam zaudējuši cīņassparu, kas Krasnodaras komandai atkal ļāva atrauties un gūt graujošu uzvaru.

«VEF Rīga» sastāvā šajā mačā nepiedalījās Armands Šķēle

Abas komandas šosezon Vienotajā līgā tagad aizvadījušas pa septiņām spēlēm. Rīdzinieki ar trim uzvarām ir septītajā vietā, bet Krasnodaras komanda ar pieciem panākumiem atrodama piektajā pozīcijā.

Iepriekšējā Vienotās līgas spēlē «VEF Rīga» pirms nedēļas līdzīgā cīņā ar 84:89 viesos piekāpās ULEB Eirolīgas vienībai Kazaņas «Unics», kamēr «Lokomotiv-Kubaņ» ar 88:79 uzveica Saratovas «Avtodor».

Savukārt iepriekšējo mačo rīdzinieki aizvadīja trešdien, kad Daugavpilī pagājušās sezonas «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla atkārtojumā ar 68:60 uzvarēja čempionus «Valmiera»/ORDO. Latvijas čempionātā «VEF Rīga» ar sešām uzvarām sešās spēlēs ieņem līderpozīciju.

Tikmēr Krasnodaras basketbolisti ULEB Eiropas kausā piecās spēlēs tikuši pie divām uzvarām, apakšgrupā ieņemot ceturto vietu. Pērnās sezonas ULEB Eirolīgas bronzas medaļas ieguvējas ne pārāk veiksmīgais sniegums Eiropas kausā maksāja «Lokomotiv-Kubaņ» iepriekšējam trenerim Foti Kacikari amatu, bet viņa vietā stājās serbu speciālists Saša Obradovičs.

Starpsezonā «Lokomotiv-Kubaņ» vienību pameta vairāki līderi, turklāt arī galvenais treneris Georgs Bartzoks, kura vadībā tika izcīnīta trešā vieta Eirolīgā. Salīdzinot ar pērno gadu, palikuši trīs spēlētāji, krievu uzbrucējs Andrejs Zubkovs, kā arī austrālietis Raiens Brekhofs un amerikānis Mets Dženings.

Patlaban Krasnodaras komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pieredzi guvušais amerikānis Mārdijs Kolinss, bet bez viņa sastāvā ir vēl pieci meistarīgi viesspēlētāji. Tiesa, savainojumu guvis saspēles vadītājs Teilors Ročestijs.

«VEF Rīga» Krasnodarā tagad tikusi pie divām uzvarām četrās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā līdzīgā cīņā tika piedzīvots zaudējums 63:71.

Jau kārtējo sezonu būtiski izmainījies «VEF Rīga» veidols. Lai gan komandas galvenais treneris joprojām ir Jānis Gailītis, tās sastāvs ir mainījies gandrīz pilnībā, jo no iepriekšējās sezonas palicis tikai Mārtiņš Meiers.

Tiesa, sastāvs ir palicis latviskāks, jo Latvijā atgriezies pieredzējušais Jānis Blūms, bet galvaspilsētas klubu šosezon pārstāv arī Armands Šķēle, Iļja Gromovs, Arnols Helmanis un vēl pāris pašmāju spēlētāju. Tikmēr pirms mēneša nopietnā ceļgala savainojumā iedzīvojās Kaspars Vecvagars, kurš nevarēs spēlēt lielāko daļu sezonas, bet komandā ir arī četri leģionāri.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Savukārt Vienotās līgas Zvaigžņu spēle tiks aizvadīta 12.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu