«Liepāja» virslīgas mačā negaidīti zaudē «Rīga» hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Negaidītu zaudējumu Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien piedzīvoja pašreizējie valsts čempioni «Liepāja», kas viesos ar 3:5 (0:0, 1:1, 2:4) zaudēja vienai no turnīra vājākajām vienībai «Rīgai».

Lai gan šī mača rezultātu vien 35.minūtē atklāja «Liepāja» hokejists Valters Freijs, Rūdolfs Builis tikai trīs minūtes vēlāk panāca izlīdzinājumu. Noslēdzošajā trešdaļā abas komandas turpināja cīkstēties līdzvērtīgi. Rīdzinieki tā sākumā divas reizes pamanījās izvirzīties vadībā, bet ikreiz «Liepāja» panāca izlīdzinājumu.

Tomēr 52.minūtē «Rīga» komandas hokejists Romāns Glazkovs guva uzvaras vārtus, bet 24 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu jau tukšos liepājnieku vārtos raidīja Renārs Undelis.

«Rīga» sastāvā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Elvis Dins Kalnbērziņš, Bulis un Undelis. Tikmēr Kurzemes komandā ar to pašu atzīmējās lietuvietis Marks Kaleiņikovs.

«Liepāja» šonedēļ piedzīvoja neveiksmi arī Latvijas kausā, jo izstājās jau ceturtdaļfinālā.

Vietējā čempionāta mačos liepājnieki pēdējās sešās spēlēs piedzīvojuši piecus zaudējumus.

Tikmēr virslīgas līdere «Zemgale»/LLU sestdien tika pie grūtas uzvaras, savā laukumā ar 5:4 (1:0, 2:2, 2:2) pārspējot Rīgas «Prizmu».

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētājiem atzīmējās Niklāvs Birovs.

Mača rezultātu mājinieki atklāja ceturtajā minūtē, bet otrā puslaika sākumā «Zemgale»/LLU dubultoja savu pārsvaru. Nedaudz vēlāk «Prizmai» astoņu sekunžu laikā izdevās gūt divus vārtus un izlīdzināt rezultātu, taču mača vidū Birovs atjaunoja vadību laukuma saimniekiem.

Trešajā trešdaļā jelgavnieki guva vēl divus vārtus, bet perioda otrajā pusē divreiz precīzi bija arī viesi. Tiesa, panākt neizšķirtu «Prizma» nespēja, tādējādi «Zemgale»/LLU svinēja uzvaru ar rezultātu 5:4.

Savu otro maču «Prizmas» rindās aizvadīja kādreizējais Latvijas izlases hokejists Koba Jass, kurš pirmā perioda beigās saņēma 25 minūšu sodu un neturpināja spēli.

Vēl vienā sestdienas mačā «Mogo» izbraukumā ar 9:1 (4:0, 1:0, 4:1) apspēlēja pastarīti «Pārdaugavu».

Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elviss Želubovskis un Andrejs Smirnovs.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 40 punktiem 17 spēlēs atrodas «Zemgale»/LLU, bet sešus punktus zaudē 15 cīņas aizvadījušie Ogres «Kurbada» hokejisti. Savukārt «Mogo» iekrājusi 33 punktus, bet ceturtā ar 21 punktu ir čempione «Liepāja».

Rīgas «Prizma» un «Rīga» guvušas pa 17 punktiem, kamēr «Pārdaugava» 15 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu