Tramps izraugās vēl divas amatpersonas savai administrācijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien turpināja veidot savu administrāciju, izraugoties divas amatpersonas – Baltā nama juriskonsultu un padomnieka nacionālās drošības jautājumos vietnieku.

Par juriskonsultu tika izraudzīts Donalds Makgāns, kurš bija Trampa vēlēšanu kampaņas galvenais jurists un saglabājis šo amatu pašreizējā Trampa pārejas komandā.

Tramps atzinīgi novērtēja Makgāna «spožo juridisko prātu, izcilo raksturu un dziļo izpratni par konstitucionālajām tiesībām».

Makgāns ir bijušais Federālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs un ir bijis Nacionālās Republikāņu Kongresa komitejas galvenais jurists.

Ketlīna Troja Makfārlenda, kas ir ieņēmusi nacionālās drošības amatus prezidentu Niksona, Forda un Reigana administrācijās, ir izraudzīta par padomnieka nacionālās drošības jautājumos vietnieci. Pašlaik viņa ir nacionālās drošības analītiķe raidsabiedrībai «Fox News».

Pārejas komandas paziņojumā Makfārlenda sacīja, ka «neviens nav raksturojis ārpolitiku pareizāk nekā jaunievēlētais prezidents Tramps», un uzslavēja viņa «drosmi, izcilību un enerģiju».

Makfārlendas tiešais priekšnieks būs padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flins – atvaļināts armijas ģenerālis, kurš ir izpelnījies kritiku ar aizskarošiem tvītiem par musulmaņiem.

Makfārlenda ir trešā sieviete, kas izraudzīta amatam Trampa administrācijā. Pirms dažām dienām Tramps nominēja Dienvidkarolīnas gubernatori Nikiju Heiliju ASV vēstnieka ANO amatam un konservatīvo izglītības reformu aizstāvi Betsiju Devosu izglītības ministra amatam.

Trampa pārejas komanda ir apstiprinājusi, ka pēdējie kandidāti vēl vakantajam valsts sekretāra amatam ir 2012.gada prezidenta vēlēšanu kandidāts Mits Romnijs un bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliani.

Aizsardzības ministra un finanšu ministra amatiem vēl neviens nav nominēts.

Trampa inaugurācija prezidenta amatā ir paredzēta 20.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu