Saldu miegu darbā guļošais Kalnozols kā netiek, tā netiek pie valsts noslēpuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols, kurš Saeimas sēdes laikā, pārtraukumā, gulēja uz valsts budžeta dokumentu kaudzes, izrādās, vēlas tikt pie valsts noslēpuma un iesniedzis LR Saeimas Nacionālās drošības komisijai attiecīgu iesniegumu. Bēdīgu Kalnozolu darījis fakts, ka uz iesniegumu ilgu laiku neesot atbildes.

Kā liecina mediju rīcībā nonākušais dokuments, Kalnozols sūdzas: «2016. gada jūlijā vērsos ar iesniegumu par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu. Vairāk nekā 3 mēnešu laikā man nav sniegta atbilde par pielaides piešķiršanu vai tās noraidīšanu. Lūdzu LR Saeimas Nacionālās drošības komisiju sekmēt, lai valsts aparāta ierēdņu neizdarība netraucētu veikt tautas vēlēta Saeimas deputāta pienākumus, pārstāvot iedzīvotāju intereses Saeimas Ārlietu komisijā. Lūdzu sniegt informāciju un skaidrojumu, uz kādām likumu normām un normatīviem aktiem LR Saeimas deputātam tiek piešķirta vai noraidīta pielaide valsts noslēpumam. Tai skaitā, cik ilgā laikā, atbilstoši likuma normām, tā ir jāveic.

Jāatzīst, ka presē esošā informācija par valsts noslēpuma pielaidēm, rada iespaidu, ka šīs pielaides izsniegšana vairāk ir veiktas politiskas manipulācijas, nevis patiesas rūpes par valsts drošību.

Lūdzu LR Saeimas Nacionālās Drošības komisijas atbalstu pret darbībām, kuras tiek organizētas personu grupā pret LR Saeimas deputātu Valdi Kalnozolu. Pēc man esošās informācijas (kuru arī esmu sniedzis valsts drošības iestādēm), var izdarīt secinājumus, ka personu grupa - bijušās PSRS specdienestu darbinieka Jura Dimitra, advokāta Jana Začesta un ar masu mediju pārstāvjiem labās attiecībās esošas personas Heino Jankovska personā ir, organizējušas darbības, lai izkrāptu naudu, celtu neslavu, sekmētu safabricētas krimināllietas ierosināšanu un prettiesisku Latvijas republikas pilsoņu - bērnu izvešanu/ aizturēšanu ārzemēs. Lūdzu pārbaudīt neapstiprinātu informāciju, ka šīs darbības notiek ar DP un SAB darbinieku ziņu un atbalstu. Lūdzu sekmēt informācijas pārbaudi, ka dotās darbības ir koordinētas no SIA Skonto būve saistītu drošības darbinieku puses.

Lūdzu sekmēt pārbaudi, kāpēc Latvijas tiesībsargājošās iestādes ar bezdarbību un procesuālo vienaldzību atbalsta bērnu prettiesisku izvešanu/aizturēšanu ārvalstīs. Vai šī bezdarbība nav saistīta ar apstākļiem, ka persona, kura, ir apveltīta ar labām spējām pārliecinoši melot, rast viegli uzticību un kontaktu ar cilvēkiem, un kura organizēja manu bērnu prettiesisku izvešanu no Latvijas, ir iesaistīta LR drošības dienestu darbībās.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu