Austras balvu 2016 iegūst «Rīgas Modes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Ceturtdien, 24. novembrī, īpašā preses konferencē «K. K. fon Stricka villā» tika paziņots mūzikas apbalvojuma «Austras balva» 2016 ieguvējs, par to kļuvusi grupa «Rīgas Modes» ar albumu «Fantastiski».

Līdzās balvas organizatoriem Laurim Anstrautam un Normundam Vucānam preses konferencē piedalījās arī «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības» (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna, pagājušā gada «Austras balvas» ieguvēja Alise Joste u.c. ar mūziku saistīti cilvēki.

«Austras balvas» ieguvēji Rīgas Modes saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto Austras koka trofeju, bet arī naudas balvu 1000 EUR apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA). Tāpat preses konferences laikā tika pasniegta arī portāla «Delfi» simpātiju balva, kuras ieguvēju īpašā balsojumā noteikuši portāla apmeklētāji. Tās ieguvējiem Arturam Skutelim un Tvērumiem «Delfi» dāvās reklāmas iespējas savā portālā 1000 EUR apmērā.

Atgādināsim, ka šogad uz «Austras balvu» pretendēja vairāk nekā septiņdesmit albumu, no kuriem žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus.

«Austras balvai 2016» nominēto albumu vidū šogad bija atrodami:

Arturs Skutelis un Tvērumi – Audums

Audience Killers – Floating Islands

Carnival Youth - Propeller

Deniss Paškevičs - Yours Faithfully

Elizabeta Lāce - Mõaiga

Juris Simanovičs – Kā samierināties ar savu nenozīmību

Kasetes - Jaunā kārtība

Rīgas modes - Fantastiski

Stūrī Zēvele – Labdien

Židrūns - Židrūns un tas, ko nevar nest

«Austras balva» ir mūzikas apbalvojums, ko pasniedz gada labākajam mūzikas albumam Latvijā. Šī balva pirmo reizi tika pasniegta pirms gada, kad par uzvarētāju tika atzīts Alises Jostes albums «Hardships Are Ships». Šogad uz balvu pretendēja albumi, kas izdoti no pagājušā gada 18. novembra līdz šā gada 18. oktobrim, ar vismaz vienu latvieti vai Latvijā dzīvojošu mūziķi starp šā darba autoriem. Tos vērtēja mūzikas žurnālistu, mūziķu un mūzikas industrijas profesionāļu žūrija ar pārstāvjiem gan no Latvijas, gan no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Lielbritānijas.

austrasbalva.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu