Jēkabsone-Žogota: Dzirdot Latvijas himnu, mums ar Guntu bija asaras acīs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas dāmu basketbola izlase, kvalificējoties Eiropas čempionāta finālturnīram, paveikusi lielu darbu, pēc trešdien izcīnītās spēles žurnālistiem pauda Anete Jēkabsone-Žogota, atzīstot, ka pašai gribējies komandai palīdzēt vairāk.

Latvijas sieviešu valstsvienība trešdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā mačā ar 77:66 (19:21, 18:9, 21:15, 19:21) uzvarēja Slovēniju, septīto reizi pēc kārtas nodrošinot vietu kontinenta meistarsacīkstēs.

Jēkabsone-Žogota, kura iepriekš pauda, ka ir savas basketbolistes karjeras beigu punktā un šosezon nevienā klubā nespēlē, pirms šī mača tomēr individuālos treniņos sagatavojās cīņai, kurā Latvijas izlasei palīdzēja ar desmit gūtiem punktiem, laukumā pavadot nedaudz vairāk kā 26 minūtes.

«Pašai gribējās labāk palīdzēt, bet cik varēju, tik darīju. Kādu sportisko formu uz šo brīdi varēju dabūt, no sevis izspiest, to izspiedu. Ceļš bija iesākts un nevarēju to nepabeigt. Kur vēl foršāk kā pabeigt Latvijas kreklā, pie saviem līdzjutējiem,» priecājās pieredzējusi basketboliste.

Latvijas izlase spēlē pret Slovēniju beigās nedaudz pagurusi, kas lika panervozēt, tomēr uzvara tika nosargāta.

«Šodienas spēlē rezultāts ļoti patika, bet pēdējās minūtēs ļāvām viņām pārāk daudz iemest. Laikam pagurām, kas ļāva (Tejai) Oblakai sajust metienu. Man pašai ļoti patika spēlēt un iegūt emocijas. Dzirdot Latvijas himnu, mums abām ar Guntu (Melnbārdi-Baško) bija asaras acīs, jo sapratām, ka tas brīdis (karjeras beigas) ir ļoti tuvu,» neslēpa Jēkabsone-Žogota.

Viņa gan atturējās sīkāk iedziļināties savos nākotnes plānos.

«Darbs ir izdarīts, Eiropas čempionāts sasniegts. Kādam vienmēr jābeidz, jo nāks jaunā paaudze. Par sevi negribu tagad teikt, ka viss, jo visādi var izvērsties - kas zina, ko šovakar, rītvakar pateiks aģents,» bilda basketboliste, kura gan turpinās sevi uzturēt sportiskajā formā.

«Nākamnedēļ iešu pa mežu skriet, jo tagad esmu dusmīga uz sevi, ka pirms šī mača netrenējos vairāk, jo zināju, ka vēlos spēlēt. Tagad nezinu kam gatavoties, jo jūnijs un Eiropas čempionāts vēl ir pārāk tālu,» smaidot sacīja spēlētāja, gan uzsverot, ka basketbola zālē pagaidām netrenēsies.

Jēkabsone-Žogota gan sevi neredz ārpus basketbola, kurā pavadīta visa līdzšinējā dzīve, tāpēc viņa labprāt sporta veidā paliktu kādā citā ampluā.

«Labprāt iesaistītos vai nu jaunatnes basketbolā, vai gribētu savu komandu, kaut ko menedžēt. Vēlos palikt basketbolā, sportā,» uzsvēra viena no pēdējās desmitgades izcilākajām Latvijas basketbolistēm.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificējās deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas, starp kurām bija arī Latvijas izlase.

Līdz ar to Latvijas sieviešu basketbola izlase iekļuvusi jau septītajā Eiropas čempionātā pēc kārtas, kā arī astotajā vēsturē. Vienība iepriekšējos divos turnīros nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu