Saeima lemj piešķirt € 42 000 grupas «Iļģi» jubilejas pasākumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saeima šonakt atbalstīja 42 000 eiro piešķiršanu grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī «Arēnā Rīga» no nākamā gada budžeta.

Šo priekšlikumu bija iesniegusi nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kas iepriekš rosināja piešķirt arī 30 000 eiro līdzfinansējumu grupas «Līvi» jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai.

Vēlāk gan VL-TB/LNNK atsauca priekšlikumu par finansējuma piešķiršanu grupai «Līvi». Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem nacionālā apvienība iepriekš skaidroja: «Tā kā atklājās, ka šī projekta iniciatori «Bilžu» birojs savu priekšlikumu nebija saskaņojuši ar grupas «Līvi» mūziķiem un tiesību mantiniekiem, nacionālā apvienība, vienojoties ar rokgrupas pārstāvjiem, savu priekšlikumu ir atsaukusi.»

Grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas pasākumā vienosies vairāk nekā tūkstotis dejotāju, aģentūrai LETA teica grupas menedžere Marika Papēde.

«Pasākums no nelielas ieceres ir krietni audzis, un paredzēts, ka koncertā piedalīsies vairāk nekā tūkstotis dejotāju. Tas vairs nav tikai vienas mūzikas grupas koncerts, bet runa jau ir par nelieliem Dziesmu un deju svētkiem ceļā uz Latvijas simtgadi,» norādīja Papēde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu