Neatbalsta 6 miljonu eiro piešķiršanu nelaimē nonākušo zvanītāju atrašanās vietas noteikšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien neatbalstīja deputāta Mārtiņa Šiča (LRA) priekšlikumu nākamgad atvēlēt sešu miljonu eiro piešķiršanu nelaimē nonākušo zvanītāju atrašanās vietas automātiskai noteikšanai.

Deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka iepriekš arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē nevarēja šo priekšlikumu atbalstīt, jo nebija zināms, kāds ir reāli nepieciešamais finansējums. Satiksmes ministrija (SM) tiks aicināta vērtēt risinājuma iespējas šajā jautājumā.

Šica priekšlikums arī paredzēja 2018.gadā šai sistēmai atvēlēt trīs miljonus un 2019.gadā divus miljonus eiro. Deputāts norādīja, ka daudzi nesagaida medicīnisko palīdzību, jo pārtrūkst sakari, bet ārkārtas dienesti nevar identificēt vietu, no kurienes zvanīts. Viņš uzsvēra, ka šīs problēmas dēļ katru gadu aiziet bojā 50 līdz 60 cilvēki.

Politiķis cita starpā arī piebilda, ka zvanītāja vietas automātiskās noteikšanas trūkuma dēļ katras operatīvo dienestu brigādes izbraukšana kavējas vismaz par vienu minūti.

Saeima šodien lemj par valsts budžeta projektu 2017.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu