«Lufthansa» piloti streiku pagarina līdz piektdienai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas lidotāju arodbiedrība «Vereinigung Cockpit» trešdien paziņoja, ka streiks, ko pieteikuši lielākās vācu lidsabiedrības «Lufthansa» piloti, pagarināts līdz piektdienai.

Piektdien streiks skars īso maršrutu lidojumus, pavēstīja arodbiedrība.

Streika dēļ «Lufthansa» jau bijusi spiesta atcelt 876 trešdien paredzētos reisus un paziņojusi par 912 reisu atcelšanu ceturtdien.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka tikai trešdien un ceturtdien streiks skars 215 000 pasažieru.

Citas «Lufthansa» grupas aviokompānijas, tostarp «Eurowings», «Swiss» un «Austrian Airlines», streiks nav ietekmējis. «Lufthansa» norāda, ka, reaģējot uz streiku, «Swiss» un «Austrian Airlines» lidojumos no Vācijas izmanto lielākas lidmašīnas, kā ierasts.

Šis ir jau 14.streiks, kopš 2014.gada aprīlī aizsākās konflikts par atalgojumu. Streiku izraisīja sarunu izjukšana par 5400 «Lufthansa» pilotu algām.

Arodbiedrība skaidro, ka «Lufthansa» jau vairākus gadus ir labi finanšu radītāji, un pieprasa, lai arodbiedrības biedriem atalgojums piecu gadu posmā ar atpakaļejošu datumu tiktu palielināts par 22%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu