Krievijas izlases treneris: Latvijai parasti palīdz visi spēcīgākie basketbolisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas basketbola izlases sekmes 2017.gada Eiropas čempionātā būs atkarīgas no sastāva, kas palīdzēs, uzskata valstsvienības galvenais treneris Sergejs Bazarevičs, paužot, ka Latvijai parasti palīdz visi spēcīgākie basketbolisti.

Latvijas izlase nākamā gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

«Pagaidām par pretiniekiem ir grūti runāt,» izteicies Bazarevičs. «Viss atkarīgs no tā, kas atbrauks, kas būs veseli. Eiropā ir vien 3-4 komandas, kas nav tik ļoti atkarīgas no saviem līderiem, bet pārējās cer, ka atbrauks visi labākie basketbolisti.»

«Protams, Turcija būs spēcīga - mājas turnīrs, reti kāds no spēlētājiem nepalīdz. Latvijai parasti palīdz visi spēcīgākie basketbolisti,» paudis Krievijas izlases galvenais treneris, piebilstot, ka arī Serbijai gandrīz vienmēr palīdz Milošs Teodosičs. «Tomēr arī bez viņa ir no kā izvēlēties sastāvā.»

Bazarevičs nevēlējās izteikties par Krievijas izlases izredzēm. «Centīsimies cīnīties par visaugstākajām vietām un darītu to neatkarīgi no apakšgrupas pretiniekiem.»

Jau tagad skaidrs, ka Krievija visu Eiropas čempionātu spēlēs Stambulā, bet Bazarevičs ikdienā vada šīs valsts komandu «Trabzonspor Medical Park». Līdzīga situācija ir arī Latvijai, jo šīs valsts izlases galvenais treneris strādā Stambulas «Dariššafaka Doguš» treneru kolektīvā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2017.gadā notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā.

A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, bet B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina. Savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un «play-off» cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā. Ja Latvija izkļūs no apakšgrupas, tā astotdaļfinālā sacentīsies ar kādu no C grupas labākajām vienībām.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts, un sacensības uzņēma uzreiz četras valstis, kuru vidū bija arī Latvija, bet izšķirošie mači risinājās Francijā. Šis būs otrais turnīrs pēc kārtas, ko uzņems četras valstis.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī nākamgad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Pateicoties sekmēm iepriekšējā finālturnīrā, Latvijai šoreiz nebija jāpiedalās kvalifikācijā. Pēc nākamā Eiropas čempionāta turpmāk finālturnīri notiks vien reizi četros gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu