Fotostāsts: Meksikas «lucha extrema» jeb cīniņš bez noteikumiem meksikāņu gaumē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir gandrīz deviņi vakarā, un noplukušā ēkā Mehiko vienā no noziedzības plosītākajiem rajoniem pilsētā pulcējies satrakojies pūlis - ļaudis ieradušies uz kārtējo «lucha extrema» priekšnesumu. Tā būtībā ir ciņa bez noteikumiem, kur netiek smādēti pat netīrākie paņēmieni, raksta «Reuters».

Šā cīņas veida darboņi skaidro, ka viņu pārstāvētā ir asiņaināka tradicionālā cīņu sporta reslinga versija.

Skatītāju arēnā netrūkst, un to Meksikā parasti ir krietni vairāk nekā tradicionālajam reslingam.

Viens no «Reuters» uzrunātajiem cīkstoņiem izsakās, ka šādu sacensību skatīšanās cilvēkiem bieži vien ir veids, kā izlādēt uzkrāto spriedzi, ņemot vērā, ka noziedzība un narkokarš Meksikā ir ikdiena.

Kad cīņa sākas, ringā metas seši cīkstoņi uzreiz. Cits pret citu tie izmanto visu, kas atrodas pa rokai: krēsli, neona reklāmas tablo un dažādi citi priekšmeti. Nav aizliegta arī plastmasas nažu lietošana pret oponentiem.

Aptuveni puse no «lucha extrema» jeb «lucha libre» cīkstoņiem ringā izvēlas valkāt maskas, nevēloties publiski atklāt savu identitāti.

Cīņa, kas noris gan ringā, gan ārpus tā, vidēji ilgst aptuveni 15 minūtes. Par uzvarētājiem parasti tiek pasludināti divi no cīkstoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu