«Delna»: KNAB priekšnieka amata kandidātu atlases komisiju svarīgi saglabāt nemainīgu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršana un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata kandidātu atlases komisiju svarīgi saglabāt nemainīgu, - ir pārliecināts biedrības «Sabiedrība par atklātību «Delna«» vadītājs Jānis Volberts.

Volberts aģentūrai LETA pauda viedokli, ka ir svarīgi komisiju saglabāt nemainīgu. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pretendentu atlases kārtībā būtu jāveic nelieli grozījumi, par kuriem «Delna» ziņojusi sākotnējos atzinumos.

Tas būtu nepieciešams, lai nodrošinātu lielāku un labāku pieteikumu skaitu, galvenokārt nodrošinot konfidencialitāti līdz kandidāta apstiprināšanai. «Delnas» vadītājs uzsvēra, ka ar izmeklēšanas darbu saistītajās tiesībsargājošanās iestādēs tas ir būtiski.

Kā ziņots, Valsts kancelejas (VK) direktors Mārtiņš Krieviņš aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) izvērtēt, vai ir nepieciešama VK direktora līdzdalība Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata pretendentu izvērtēšanā. Patlaban konkursa komisijā darbojas četri pilntiesīgi locekļi, tāpēc teorētiski pastāv risks, ka balsošanas gadījumā komisijas locekļu balsis var sadalīties līdzīgi. Krieviņš ziņojumā, kurā sniegta informācija par KNAB priekšnieka atlases komisijas līdzšinējo darbību, kā arī priekšlikumi risinājumiem attiecībā uz KNAB vadības darba organizāciju, vērš uzmanību, ka divi no locekļiem pārstāv valsts drošības iestādes, bet ģenerālprokurors pārstāv tiesu varu. Savukārt VK direktors ir civildienesta ierēdnis un ir tiešā Ministru prezidenta pārraudzībā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu