«Līviem» € 30 tūkstošus albumam grib piešķirt, jo viņi «stiprināja tautas alkas būt brīviem»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem, tostarp atbalstot 30 tūkstošu eiro piešķiršanu «Līviem». Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis (Nacionālā apvienība) skaidro, ka nauda jāpiešķir, jo grupa stiprinājusi tautas alkas būt brīvai.

«Grupa «Līvi» bija vieni no Latvijas neatkarības priekšvēstnešiem, kas dziļi stiprināja tautas alkas būt brīvai jau 1987. gadā, radot dziesmu «Dzimtā valoda», kas savu aktualitāti nav zaudējusi vēl šobaltdien. «Līvi» ir mūsu neatkarīgās Latvijas simbols,» norāda Cilinskis.

Savukārt līdzfinansējums grupas «Iļģi» lielkoncerta norisei tiek virzīts nolūkā atbalstīt Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma – folkloras saglabāšanai, nacionālās pašapziņas stiprināšanai.

Nauda tiek virzīta kā līdzfinansējums grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas koncerta norisei 2017.gadā, kurā piedalīsies ap 850 dejotājiem, kuri īpašā horeogrāfijā izdejos 70 grupas «Iļģi» dziesmas.

Koncerts tiks veidots ar lirisko līniju - pirmsākumi, turpinās ar piedzimšanu, augšanu, jaunību, ražas novākšanu, lūkošanos un noslēdzas ar kāzām. Koncertu paredzēts filmēt un translēt Latvijas televīzijā.

Šis koncerts nebūs bezmaksas tā apmeklētājiem, organizatori tā kopējās izmaksas plāno 163 tūkstoši eiro apmērā.

Grupas «Facebook» kontā sākotnēji tika rakstīts, ka pagaidām par to neko nezina ne grupas agrākie dalībnieki, nedz arī grupas dziesmu izdevēji «Mikrofona ieraksti». Arī «Mikrofona ieraksti».

Savukārt pēc tam: «Tagad zināms, ka tas būšot bilžu albums + CD ar Līvu dziesmām. Kas tieši būs CD vēl nav precizēts. Zināsim vairāk, ziņosim! Iniciators ir Bilžu birojs».

Ziņots, ka Saeimas komisija šodien atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas «Līvi» jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai. Šo ierosinājumu iesniedza nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Tāpat komisijas atbalstu guva VL-TB/LNNK ierosinājums piešķirt 42 000 eiro grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī «Arēnā Rīga». Vēl 20 000 eiro paredzēti pasākumam «Bildes».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu