Mūziķis: Finansējuma piešķiršana no valsts budžeta atsevišķiem kultūras projektiem nav pareizais ceļš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finansējuma piešķiršana no valsts budžeta atsevišķiem kultūras un izklaides projektiem nav pareizais ceļš, šādu viedokli pauda SIA «L Tips Agency» pārstāvis un grupas «Labvēlīgais tips» dalībnieks Ģirts Lūsis.

Pēc viņa paustā, pozitīvi, ka Saeima un deputāti atcerējušies, ka Latvijā eksistē arī rokmūzika un popmūzika. «Tas, protams, ir liels solis uz priekšu,» viņš pauda. Tomēr šāds finansēšanas veids neesot pareizākais, jo dažādu kultūras un izklaides projektu finansēšanai pastāv tādi nodibinājumi kā Valsts kultūrkapitāla fonds, pārliecināts Lūsis.

«»Līvi» būs paliekoša vērtība Latvijas popmūzikā, tāpat «Iļģi» ir daudz ko izdarījuši, neviens nenoliedz šo grupu svarīgumu un nozīmi, bet man liekas, ka tagad maiss ir vaļā un nākamreiz uz kādu atbalstu varētu pretendēt vairākas grupas vai mākslinieki,» pauda Lūsis.

«Grupai «Labvēlīgais tips» nākamgad ir 25 gadu jubileja. Žēl, protams, ka mēs neiedomājāmies par šādu iespēju - meklēt atbalstu un palīdzību Saeimā,» atzīmēja Lūsis.

Jau ziņots, ka, turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem.

Komisija atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas «Līvi» jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai, kā arī atbalstīja piešķirt 42 000 eiro grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī «Arēnā Rīga». Abus ierosinājumus iesniedza nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu