Erdoans pieļauj Turcijas iespējamo pievienošanos Šanhajas Sadarbības organizācijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans paziņojis, ka Turcijai nevajadzētu apstāties pie domas par pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un apsvērt pievienošanos Šanhajas Sadarbības organizācijai (SCO).

«Mani var kritizēt, bet es paužu savu viedokli. Piemēram, es saku, kādēļ gan Turcijai nepievienoties Šabhajai 5?» žurnālistiem lidmašīnā atceļā no Uzbekistānas sacīja Erdoans.

Šanhajas Sadarbības organizācija tika nodibināta 2001.gadā. Tajā ietilpst Krievija, Ķīnā, Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna un Uzbekistāna.

Erdoans sacīja, ka jau apspriedis šo ideju ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu.

Erdoans jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka Turcija varētu pievienoties SCO, kas, visticamāk, nogremdētu tās centienus iestāties ES.

Turcija pirmo reizi pieteicās iestājai blokā 1987.gadā, bet uzņemšanas sarunas sākās 2005.gadā. Līdz šim sarunu progress bijis lēns. No 35 sarunu sadaļām ir atvērtas tikai 15, bet tikai viena sekmīgi noslēgta. Sarunas īpaši traucē cilvēktiesību situācija Turcijā.

Erdoans šonedēļ paziņoja, ka līdz gada beigām gaidīs uz progresu iestāšanās sarunās ar Eiropas Savienību un, ja tāda nebūs, sarīkos referendumu par sarunām ar Briseli.

«Jums jāizlemj uzreiz. (..) Mums būs pacietība līdz gada beigām, un tad es vērsīšos pie tautas,» paziņoja Erdoans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu