Rīgā norisināsies britu nedēļa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 28.novembra līdz 2.decembrim Rīgā norisināsies Britu nedēļa, kuras laikā notiks britu izglītībai, modei, biznesam un kino veltīti pasākumi.

«Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības, bet mēs esam apņēmības pilni veidot vēl ciešākas attiecības ar Latviju nekā iepriekš. Organizējot Britu nedēļu, mēs vēlamies parādīt, ka līdzās politiskajām attiecībām un veiksmīgajai sadarbībai drošības jomā mēs aktīvi darbojamies arī biznesa, izglītības un kultūras jomās,» saka Lielbritānijas vēstniecības vadītājs Tims Kolijs.

Trešdien, 30.novembrī, 10:30 Rīgas Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas «RISEBA» arhitektūras un mediju centrā H20 notiks seminārs izglītības un pašvaldību darbiniekiem «Lielbritānijas izglītība un ieguvumi no neakadēmiskas mācīšanās». Semināra dalībniekus uzrunās Britu skolas Latvijā dibinātāji un Valsts izglītības satura centra pārstāve Zane Oliņa.

Tās pašas dienas vakarā visi ir laipni aicināti uz britu zīmolu modes skati tirdzniecības centrā «Spice». Modes skatē būs pārstāvēti tādi zīmoli kā Debenhams, Phase Eight un Coast.

Savukārt Anglikāņu baznīcā plkst. 18:00 notiks diskusija «Vai tautībai ir nākotne?». Diskusijā piedalīsies komunikācijas nozares pētniece un uzņēmēja Olga Procevska, politikas zinātnes pētnieks un pasniedzējs Daunis Auers, luterāņu mācītājs Guntis Kalme, Latvijas Krievu Savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs un LU Teoloģijas fakultātes zinātniskais asistents Ņikita Andrejevs. Sarunu vadīs rakstnieks un teologs Nils Sakss.

Visbeidzot diena noslēgsies ar britu džeza pianista un producenta Bila Lorenca koncertu Latvijas Radio 1. studijā plkst. 19;00, kas notiek koncertu sērijas «Art of Riga Jazz» ietvaros. Kultūras sadaļā paredzēta arī Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) godalgu saņēmušo īsfilmu demonstrēšana. Filmu programmu 30.novembrī un 1.decembrī varēs noskatīties Kaņepes Kultūras centrā.

Savukārt piektdien, 2.decembrī plkst. 10.00 viesnīcā «Bergs» ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens atklās tirdzniecības un investīciju konferenci, kurā uzņēmēji un amatpersonas analizēs Brexit ietekmi uz Latvijas uzņēmējiem un Lielbritānijas un Latvijas attiecībām biznesa jomā.

Visbeidzot 2.decembrī plkst 18.00 Anglikāņu baznīcā notiks organizācijas «Sievietes un baznīca» aktīvistes Salijas Bērnsas lekcija «Normas tirānija». Organizācija «Sievietes un baznīca» iestājas par dzimumu vienlīdzību Anglijas baznīcā.

Britu nedēļu rīko Lielbritānijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Lielbritānijas Tirdzniecības kameru, Britu Padomi Latvijā un sadarbības partneriem privātajā un valsts sektorā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu