Slovēnijas basketbolistes grauj Lietuvu un kvalificējas Eiropas čempionātam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā pretiniece Slovēnija sestdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 75:54 (230:11, 21:15, 19:16, 15:12) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu, kvalificējoties finālturnīram.

Pēc aizvadītā mača A apakšgrupā Slovēnijai ir trīs uzvaras trīs mačos, kamēr Latvijai ir divas uzvaras trīs spēlēs, bet Lietuva kvalifikāciju noslēdza ar četrām neveiksmēm tikpat mačos.

Sestdien notikušajā cīņā slovēnietēm pa 16 punktiem guva līderes Teja Oblaka un Maja Erkiča, bet lietuvietēm ar 16 punktiem izcēlās Santa Okočkīte, bet 13 punktus sameta Ģiedre Paugaite, kura šosezon spēlē Latvijas čempionvienības «TTT Rīga» rindās.

Līdz ar to šīs grupas pēdējā spēlē, kas trešdien notiks Rīgā, Latvijas izlasei, lai izcīnītu pirmo vietu grupā, būs nepieciešama uzvara ar vismaz 19 punktu pārsvaru. Savukārt panākums ar +1 līdz +18 punktiem dos otro vietu un arī ceļazīmi uz finālturnīru, jo vismaz trijās grupās otro vietu iegūs komanda, kas būs izcīnījusi ne vairāk kā divas uzvaras.

Savukārt zaudējot, Latvijas izlase riskē palikt ārpus finālturnīra, jo ar bilanci 2-2 un sliktu iegūto un zaudēto grozu starpību ceļazīmei var nepietikt.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Sestdien Latvijas izlase pārbaudes spēlē Rīgā ar 75:65 (19:18, 12:15, 25:16, 19:16) pieveica gaidāmā finālturnīra saimnieci Čehiju. Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 19 punktiem bija Elīna Babkina, kura realizēja visus piecus izpildītos tālmetienus, bet ar 18 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Aija Putniņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu