«Ventspils» basketbolisti LBL spēlē sagrauj LU komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

«Ventspils» basketbolisti sestdien «Olybet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar 100:64 (24:20, 32:16, 20:13, 24:15) sagrāva «Latvijas Universitāte» (LU) komandu.

Uzvarētājiem Rihards Kuksiks guva 21, Edgars Zeļonis 18, bet Ronalds Zaķis un Māris Ziediņš attiecīgi 14 un 13 punktus, kamēr LU komandā Pēteris Rēķis sameta 14, bet Harijs Rubenis 11 punktus.

«Ventspils» komanda uzvaras pamatus ielika otrajā ceturtdaļā, kurā guva uz pusi vairāk punktu nekā pretinieki, pēc puslaika esot vadībā ar 56:36. Arī pēc pārtraukuma laukumā dominēja kopvērtējuma vicelīdere, sagādājot turnīra pastarītei kārtējo zaudējumu.

Šī abām komandām bija pirmā savstarpējā spēle šosezon.

Ventspilnieki šosezon LBL tikuši pie desmit uzvarām 11 spēlēs, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret «Barons kvartāls» komandu. Iepriekšējā LBL mačā «Ventspils» savā laukumā ar 82:66 pārspēja citu Kurzemes komandu «Liepāja»/«Triobet». Paralēli LBL Ventspils komanda startē arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur piecās kārtās tikusi pie divām uzvarām, bet iepriekšējā spēlē trešdien ar 68:83 piekāpās Francijas čempionei Vilērbānas «Asvel».

Tikmēr LU šosezon deviņos mačos tikusi pie vienas uzvaras, kas tika izcīnīta pār ogrēniešiem. Iepriekšējā mačā studenti ar 73:84 piekāpās «Jūramala»/«Fēnikss» komandai.

Vēlāk sestdien notiks vēl trīs LBL spēles. Plkst.17 «Liepāja»/«Triobet» savā laukumā uzņems «Jēkabpili», bet tajā pašā laikā «Ogre»/«Kumho Tyre» savu skatītāju priekšā tiksies «Barons kvartāls» basketbolistiem, un šo maču tiešraidē varēs vērot kanālā «Best4Sport TV». Visbeidzot plkst.19 «Jūrmala»/«Fēnikss» mājās spēkosies ar pērnās sezonas čempioni «Valmieru»/ORDO.

LBL kopvērtējumā līdere ir «VEF Rīga», kuras kontā ir piecas uzvaras piecās spēlēs, bet «Ventspils» 11 mačos tikusi pie desmit panākumiem. «Valmiera»/ORDO ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ir trešā, bet viņiem seko «Jūrmala»/«Fēnikss» ar sešiem panākumiem 11 mačos, kamēr «Barons kvartāls» ir piecas uzvaras desmit mačos, bet «Jēkabpils» izcīnījusi četrus panākumus astoņās spēlēs.

Septītā ar trim panākumiem septiņos mačos ir «Valka»/«Valga» vienība, kamēr «Liepāja»/«Triobet» ir trīs uzvaras deviņās cīņās. Par uzvaru mazāk deviņās cīņās iespējusi «Ogre»/«Kumho Tyre», bet «Latvijas Universitāte» ir tikusi pie vienas uzvaras deviņās spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra «Olybet» vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām «Molten» ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā «Daugava».

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida «Lattelecom» televīzijas kanāls «Best4Sport».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu