Dejas izrāde «No zobena saule lēca» atgriežas pie skatītājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.novembrī un 20.novembrī Ķīpsalas hallē skatītājiem būs iespēja atkārtoti vērot dejas izrādi «No zobena saule lēca». Šajā nedēļas nogalē plānotas četras izrādes.

«Dejas izrāde «No zobena saule lēca» pirmo reizi tika uzvesta 2010.gada novembrī. Pēc skatītāju milzīgās intereses redzēt izrādi, kā arī pašu dalībnieku izteiktās vēlmes izdzīvot stāstu vēlreiz, uzvedumu atkārtojām 2013.gadā. Ejot laikam, izrāde ir kļuvusi par trīsgades atskaites punktu, kad vienā enerģijas un emociju bagātā piedzīvojumā apvienojas vairāk nekā 1000 dejotāju no visas Latvijas. Kopā tiek izdzīvots mītisks un senatnīgs baltu cilts tradīciju stāsts, iesaistot līdzpārdzīvojumā ikvienu izrādes skatītāju,» teic izrādes producents Edžus Arums.

Dejas izrāde «No zobena saule lēca» ir stāsts par seno baltu dzīvi, kuru dalībnieki atspoguļo dejā, mūzikā, rituālos un scenogrāfijas simbolos, radīta kā kultūras vērtība, atspoguļojot mūsu senču viedo dzīvesziņu. Izrādes sižetiskā līnija ļauj iepazīt baltu dzīves gājumu, ikdienu, būtiskākos ritus, piemēram, dzimšanu, kristības, kāzas. Izrāde ir par cilvēka likteni - spēju to pieņemt. Tā mēģina izprast un atspoguļot cilvēka iekšējās sajūtas un izpausmes kara priekšnojautās un realitātē. Stāsts ir ar laimīgām beigām, taču tas aizskar tādas tēmas kā drosme, izvēle, zaudējums. Tas nav par tiem, kuri karo, bet par tiem, kuri kādu pavada karā, par tiem, kuri dzīvo blakus, par tiem, kuri gaida pārnākam no kara, par tiem, kuri nesagaida, un tiem, kuri sagaida.

Uzvedumu veido pieredzējusi radošā komanda: režisors Uģis Brikmanis, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, mūzika - bungu un dūdu grupa «Auļi», muzikālais vadītājs Kaspars Bārbals. Uzvedumā piedalīsies vairāk nekā 40 dažādu paaudžu Latvijas deju kolektīvi, etnomūziķi Kristīne Ādmine, Liene Brence, Lauma Bērza, Aiga Sprindža, Sandra Budeviča, Rihards Rudzītis un koris «Gaudeamus». Tērpu autores - Evija Dāboliņa un Kristīne Korečko.

Biļetes varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv no 21.09. plkst.15.00 .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu