«Spēlmaņu nakts» nominante Tropa: Protams, es vēlos saņemt balvu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktrises un režisores Ingas Tropas izrāde «Dāmas» nominēta 2016. gada balvai «Kilograms kultūras», kā arī piecās kategorijās «Spēlmaņu nakts» balvai. Sarunā ar TVNET režisore atklāj, ka izvirzīšanu nominācijām uzskata par pelnītu un jūtas ļoti priecīga. Protams, balvu vēlētos saņemt, tomēr jau pašas nominācijas vien uzskata par paveiktā darba novērtēšanu.

«Teātra TT» izrāde «Dāmas» nominēta «Spēlmaņu nakts 2016» balvai šādās kategorijās:

- Gada mazās formas izrāde;

- Gada aktrise – Līga Liepiņa;

- Gada jaunais skatuves mākslinieks – Ance Strazda;

- Gada gaismu un video mākslinieks – Elīna Matvejeva;

- Gada sasniegums oriģināldramaturģijā.

Nepatīkamie jautājumi nekad nebrīdina par savu ielaušanos kāda cilvēka pierastajā ikdienā. Šajā stāstā tāds sprādziens ir trīskāršā apjomā – naktī sava dzīvokļa virtuvē satiekas vecāmamma, viņas meita un mazmeita, un viņas nevar no turienes iziet, pirms nebūs noskaidrots, kā 17 gadus vecās Kitijas bikšu kabatā uzradusies pavisam īsta pistole. Lugas darbība notiek visparastākajā ģimenē, kurā ir tikai sievietes, un šai naktī viņas visas vēlas principiāli mainīt savas dzīves. Tiesa, viņu vēlmju piepildījums novestu pie vēl lielākiem meliem nekā tie, kuros visas dzīvojušas līdz šim. Ļoti dramatiski un sāpīgi mirkļi stāstā savijas ar ļoti atpazīstamu ikdienas komiku.

Lugas autore - Justīne Kļava.

Lomās - Līga Liepiņa, Anna Putniņa, Ance Strazda.

Izrādes režisore Inga Tropa, telpa - Artūrs Arnis, Pamela Butāne, tērpi - Austra Hauks, mūzika - Edgars Raginskis, video - Elīna Matvejeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu