Baha kamermūzikas festivāla koris aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros 19. novembrī plkst. 19 Anglikāņu baznīcā pirmo reizi festivāla vēsturē uzstāsies jaunizveidotais Baha kamermūzikas festivāla koris, apvienojot Latvijas labāko koru dziedātājus.

Kora vadītājs ir jaunais diriģents Kristofers Volšs (Christopher Walsh, ASV), kurš ar entuziasmu atsaucās festivāla prezidentes Ainas Kalnciemas aicinājumam sadarboties. K. Volšs sapulcējis koru «Kamēr...», «Sōla», «Austrums» un Emīla Dārziņa jauktā kora dziedātājus, kā arī citus mūziķus, kam tuva senā mūzika. Koncertā piedalīsies Ainārs Paukšens ar baroka mūzikai raksturīgo stīgu instrumentu viola da gamba un Ilze Reine, kas spēlēs ērģeļu pozitīvu.

Kristofers Volšs ir amerikāņu diriģents un dziedātājs, kurš šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Viņš brīvprātīgi strādājis par kora dziedātāju, diriģentu un senās mūzikas izpildītāju gan visā Eiropā, gan ASV. K. Volšs ir Emīla Dārziņa jauktā kora diriģents un dzied korī «Kamēr...», kā arī regulāri darbojas anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā Rīgā, kur viņš ir liturģiskās mūzikas koncertu kurators un diriģē draudzes kori.

Kristofers nesen pabeidzis Ziemeļrietumu universitāti, kur ar izcilību ieguvis diplomu diriģēšanā. Šajā universitātē Kristofers guvis ļoti vērtīgu pieredzi, studējot senās mūzikas teoriju ar Robertu Gjerdingenu un dziedot Mūsdienu un senās mūzikas vokālajā ansamblī. Viņa nozīmīgākie diriģēšanas mākslas skolotāji bijuši Māris Sirmais, Donald Nally un Ethan Sperry , un viņš darbojies meistarklasēs kopā ar Joseph Flummerfelt, Frieder Bernius, Erik Van Nevel un Andrew Megill.

Baha kamermūzikas festivāla koris koncertā izpildīs K. Monteverdi, H. Šica un J. S. Baha garīgās mūzikas skaņdarbus.

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu