CSKA futbolistam par kokaīna lietošanu piemērota divu gadu diskvalifikācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētās Krievijas čempiones Maskavas CSKA spēlētājam Romānam Jerjmenko Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piemērojusi divu gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu.

Jerjomenko tika ņemtas dopinga analīzes pēc 14.septembra UEFA Čempionu līgas spēles pret Vācijas komandu Leverkūzenes «Bayer», kurā futbolists guva vārtus un CSKA izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2. Ņemtajās provēs tika konstatēta kokaīna klātbūtne.

«Mēs ļoti nožēlojam Jerjomenko uzvedību. Lai arī mēs nosodām aizliegto vielu lietošanu, ir jāņem vērā arī personīgie apstākļi,» paziņojumā izteicās Somijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Marko Kasagrande. «Ja Jerjomenko nepieciešams atbalsts, lai tiktu galā ar problēmām, mēs esam gatavi to sniegt.»

Oktobrī Jerjomenko sākotnēji tika diskvalificēts uz 30 dienām, bet sīkāka informācija par to netika sniegta.

Tikmēr CSKA klubs paziņojis, ka iesniegs apelāciju piespriestajai divu gadu diskvalifikācijai.

Pēc mača ar «Bayer» Jerjomenko devās laukumā vēl vienā UEFA Čempionu līgas spēlē - 0:1 neveiksmē savu skatītāju priekšā pret Anglijas klubu Totenhemas «Hotspur».

Šobrīd 29 gadus vecais Jerjomenko ir dzimis Krievijā, taču bērnībā pārcēlās uz dzīvi Somijā. Viņš CSKA komandai pievienojās 2014.gadā, bet pirms tam pārstāvēja arī tādus klubus kā «Udinese» Itālijā, Kijevas «Dinamo» Ukrainā un Kazaņas «Rubin» Krievijā.

Somijas izlasē pussargs ir aizvadījis 73 spēles, kurās guvis piecus vārtus.

Jerjomenko nebija Somijas valstsvienības sastāvā, kad tā aizvadīja 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kad cieta zaudējumus pret Islandi, Horvātiju un Ukrainu.

Šī nav pirmā reize, kad kāds CSKA futbolists «iekritis» aizliegto vielu lietošanā. 2009.gadā pozitīvas dopinga analīzes bija Sergejam Ignaševičam un Aleksejam Berezuckim, taču tad tika pierādīts, ka aizliegtās vielas viņu organismā nonākušas pēc saaukstēšanās līdzekļu lietošanas, tāpēc abi tika attaisnoti.

Ar 13 spēlēs izcīnītiem 22 punktiem CSKA komanda Krievijas čempionāta kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr UEFA Čempionu līgā tā ar diviem punktiem četros mačos ir pēdējā E apakšgrupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu