Ko pārdod mūsu lielveikalos? Beidzot zināmi Norvēģijas laša testēšanas rezultāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik

Plašsaziņas līdzekļi, reaģējot uz franču žurnālistu veidotajā dokumentālajā filmā Zivs fileja pausto informāciju, brīdina, ka Norvēģijas audzētavu lasis esot vien no toksiskākajiem produktiem pasaulē un satur daudz dažādu ķīmisku vielu.

Raidījuma Bez tabu veidotajā sižetā tiek pausti dažādi viedokļi, tostarp, ka šī zivs tomēr nav kaitīga mūsu veselībai.
Reaģējot uz pastiprināto sabiedrības interesi, Pārtikas un veterinārais dienests lielveikalā iegādāto Norvēģijas zivju audzētavas atdzesēto lasi nodod laboratorijā testēšanai.

Liela daļa testēšanas rezultātu, ir zināma.

PVD pārstāvis Andris Vaiders skaidro, ka neviena no pārbaudītajām 84 vielām, tostarp smagie metāli, antibiotikas, pesticīdi, no dioksīniem atšķirīgie polihlorbifenili nepārsniedz atļauto maksimālo pieļaujamo normu.

Laša testēšana izmaksājusi vairāk kā 1300 eiro. Vēl tiek gaidīti rezultāti par dioksīniem. Tie būšot zināmi tuvākajās dienās. PVD pārstāvis gan piebilst, ka dioksīnu norma, visticamāk, nebūs pārsniegta, ja reiz visas citas vielas neesot pat tuvu maksimāli pieļaujamām normām.

Ja nu tomēr, tad informācija būs jāievieto Ātrās brīdināšanas sistēmā un to uzzinās visas Eiropas valstis.

Aptuveni mazāk kā pirms mēneša mediji ziņoja, ka franču žurnālisti atklājuši faktus, ka Norvēģijas lašu fermās audzētās zivis esot pilnas ar ķimikālijām un ir vienas no toksiskākajiem produktiem pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu