«Rally Alūksne» - pirmo reizi Latvijas rallija čempionāta posma statusā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

2017.gada Latvijas rallija čempionāts sāksies ar «Rally Alūksne», kas norisināsies janvāra vidū. Alūksnes puses ātrumposmi uzņems ne tikai Latvijas rallija un rallijsprinta dalībniekus, bet atklās arī Igaunijas rallija un Lietuvas rallijsprinta sezonu.

Šis būs pirmais gads, kad «Rally Alūksne» startēs kā Latvijas rallija čempionāta posms. Latvijas rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš atzinīgi vērtē «Rally Alūksne» rīkotāju līdzšinējo veikumu, iepriekšējos sešus gadus veidojot rallijsprinta sacensības.

«Ņemot vērā to, ka Latvija ir ieguvusi tiesības rīkot vienu no Eiropas rallija čempionāta vasaras posmiem, radās iespēja «Rally Alūksne» piešķirt rallija čempionāta posma statusu. Alūksnes rallijs solās būt gana labi organizētas un kvalitatīvas sacensības ar daudzsološu dalībnieku sastāvu,» uzskata Krastiņš.

Savukārt «Rally Alūksne» sacensību vadītājs Gatis Cimdiņš atzīst, ka neatkarīgi no sacensību statusa, rallija organizatori strādās, lai rallijs būtu interesants un saistošs gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

«Protams, arī Alūksnes novada pašvaldības interesēs bija plašāka mēroga sacensības, kas nodrošinās vēl lielāku novada atpazīstamību. Priecājamies, ka igauņu un lietuviešu organizatori ir izvēlējušies «Rally Alūksne» par savu valstu čempionātu pirmo posmu», saka Cimdiņš.

«Rally Alūksne» tiks aizvadīts 13. un 14. janvārī, un domājams, ka šajā laikā laikapstākļi lutinās ar īstas ziemas cienīgiem ceļiem, kā tas bijis jau iepriekšējos gados.

Kopējais ātrumposmu garums sacensībās būs līdz 105 km, kamēr rallijsprinta ieskaitē – līdz 70 km. Garākais ātrumposms būs nepilnus 15 km garš, īsākais – aptuveni 7 km. Kopumā rallijā plānoti desmit ātrumposmi, no kuriem trīs norisināsies diennakts tumšajā laikā. Rallijsprinta čempionātu ieskaitē startējošie dalībnieki sacentīsies septiņos ātrumposmos.

Šī gada janvārī par «Rally Alūksne» uzvarētāju kļuva somu sportists Kalle Rovanpera, kurš vēlāk 16 gadu vecumā izcīnīja Latvijas rallija čempiona titulu. Trīs reizes Alūksnē uzvarējis Jānis Vorobjovs, bet pa reizei pie uzvarām tikuši Ralfs Sirmacis un Vasīlijs Grjazins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu