Nintendo akcijas ievērojami kāpj pēc ziņas par Super Mario pieejamību iPhone

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas videospēļu kompānijas «Nintendo Co.» akcijas cena trešdien piedzīvojusi būtisku kāpumu saistībā ar ziņām, ka tā nākamajā mēnesī izdos videospēles «Super Mario» aplikāciju viedtelefoniem «iPhone».

Uzņēmuma akcijas cena trešdien uz brīdi palielinājās par 5,5%, bet tirdzniecības sesiju noslēdza ar kāpumu par 4,38% - līdz 25 950 jenām (222,65 eiro).

«Nintendo» akcijas vērtība palielinās jau kopš jūlija, kad tika izlaista spēle «Pokemon Go», uz brīdi pat to padarot vērtīgāku par «Sony».

Kompānijas akcijas cena šogad kopumā pieaugusi par vairāk nekā 50%.

«Nintendo» trešdien norādīja, ka «Super Mario Run» aplikācija pie «iPhone» un planšetdatoru «iPad» lietotājiem visā pasaulē nonāks 15.decembrī.

Lietotāji to var lejupielādēt bez maksas, lai izmēģinātu atsevišķus ierobežotus spēles elementus, bet ar vienreizēju maksājumu, kas ASV būs 9,99 dolāri, tiks nodrošināta neierobežota pieeja.

Tāpat «Super Mario Run» vēlāk tiks piedāvāta ar «Android» ierīcēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu