Zībarts: Ceram uz mūsu sestā spēlētāja atbalstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā sieviešu basketbola komanda gatavojas izšķirošajai spēlei 2017. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā - ar Slovēnijas izlasi. Valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pastāstīja, ka komandā valda labs noskaņojums, un cer uz līdzjutēju - sestā spēlētāja - atbalstu.

Latvijas basketbolistes ar Slovēniju tiksies nākamajā trešdienā.

«Pirmo treniņu pirmdienas vakarā aizvadījām ļoti labā noskaņojumā. Ārzemēs spēlējošās basketbolistes sezonu sākušas veiksmīgi, arī «TTT Rīga» spēlētājām ir labs garastāvoklis pēc divām vērtīgām uzvarām FIBA kausa izcīņā. Savukārt līdz šim bez spēļu prakses bijusī Anete Jēkabsone-Žogota treniņā bija līdzvērtīga partnere komandas biedrenēm, parādot, ka meistarības arsenāls nav ierūsējis. Protams, ceram uz mūsu «sestā spēlētāja» – līdzjutēju atbalstu, kas šajā turnīrā jau palīdzējis divas reizes pārspēt Lietuvas komandu,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zībarta teikto.

Sestdien Latvijas izlase «Elektrum» olimpiskajā centrā Rīgā pārbaudes spēlē spēkiem mērosies ar Čehijas nacionālo komandu.

«Meitenes no klubiem sabraukušas labā noskaņojumā un labā sportiskā formā, bet vēl treniņos kārtīgi jāpastrādā, lai sagatavotos cīņai ar Slovēniju.

Priecāsimies redzēt tribīnēs mūsu līdzjutējus, kuri daudz palīdzējuši iepriekšējās spēlēs un kuru palīdzība noderēs arī šoreiz,» sacīja pieredzējusī izlases kapteine Gunta Baško-Melbārde.

Situācija A grupā:

Latvija 2-1, Slovēnija 2-0, Lietuva 0-3.

Sestdien, 19. novembrī, Slovēnijas izlase savā laukumā Celjē spēlēs ar Lietuvas komandu. Uzvara slovēnietēm garantēs ceļazīmi uz finālturnīru. Tādā gadījumā Latvijas komandai uzvara Rīgā ar vismaz 19 punktu pārsvaru dos pirmo vietu grupā, bet panākums ar +1 līdz +18 sagādās otro vietu un ceļazīmi (vismaz trijās grupās otro vietu iegūs komanda, kas būs izcīnījusi ne vairāk kā divas uzvaras).

Zaudējuma gadījumā būs jācer, ka vismaz trijās citās grupās 2. vietas ieguvējas bilance būs sliktāka. Ja slovēnietes Lietuvai būs zaudējušas, Rīgas spēles uzvarētājas iegūs pirmo vietu, savukārt zaudētājas riskē palikt ārpus finālturnīra, jo ar bilanci 2-2 un sliktu iegūto un zaudēto grozu starpību ceļazīmei var nepietikt).

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības sastāvs

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Dzim.Klubs
Anda Eibele1.1701984TTT Rīga
Elīna Babkina1.1721989Samsun Beledye (TUR)
Ieva Krastiņa1./2.1721990TTT Rīga
Baiba Eglīte1./2.1761989TTT Rīga
Anete Jēkabsone-Žogota2.1771983
Liene Priede2./3.1801990TTT Rīga
Gunta Baško-Melnbārde3.1811980TTT Rīga
Dita Rozenberga3.1801992Namur (BEL)
Digna Strautmane3.1881998TTT Rīga
Aija Putniņa4.1921988Istanbul Unives. (TUR)
Anete Šteinberga4.1901990USK Praha (CZE)
Ieva Kūlīte4./5.1881988TTT Rīga
Kristīne Vītola5.1961991Galatasaray (TUR)
Zenta Meļņika5.1961991Udominate (SWE)

«Ir liels gandarījums vēlreiz uzvilkt Latvijas valstsvienības kreklu. Arī atbildība, trīs nedēļu laikā cenšoties sagatavoties, lai varētu palīdzēt komandai uzvarēt Slovēniju. Laiks skrien ātri, pat pārāk ātri. Pirmās divas nedēļas veltīju fiziskās kondīcijas uzlabošanai. Vēl daudz jāpastrādā, lai trešdien nospēlētu vajadzīgajā līmenī.

Labi, ka meitenes ir ļoti labā formā, tiesa, pagaidām kļūdu ir pārāk daudz, nedrīkstam būt tik paviršas piespēlēs. Noderēs spēle ar Čehiju, kuras laikā varēsim pieslīpēt visu nepieciešamo,» norādīja Anete Jēkabsone-Žogota.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs (minēta grozu starpība tikai spēlēs starp grupas 1., 2. un 3. komandu).

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, tiks ņemti vērā rezultāti – uzvaru skaits, gūto un zaudēto grozu starpība, gūto grozu skaits –, kas sasniegti spēlēs ar 1. un 3. vietas ieguvējām grupās).

A grupa: Latvija 2-1 (-9), Slovēnija 2-0 (+27), Lietuva 0-3.

  • 19. novembrī: Slovēnija - Lietuva.
  • 23. novembrī: Latvija - Slovēnija.

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, netiks ņemti vērā rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 4. vietas ieguvējām).

Finālturnīrs 2017.gada jūnijā Čehijā (Prāgā un Hradeckralovā) risināsies pēc sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos: 1. posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam; 2. posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus; 3. posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu