Gulbis varētu atgriezties izlases sastāvā Deivisa kausa duelim ar Norvēģiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa dueli ar Norvēģiju nākamgad no 3. līdz 5. februārim aizvadīs Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, vēsta Latvijas Tenisa savienība (LTS). Turklāt šajās sacensībās Latvijas komandā varētu atgriezties Ernests Gulbis, kurš Deivisa kausā nav spēlējis kopš 2014. gada.

Līdz šim Latvijas tenisisti ar Norvēģiju nav tikušies.

Latvijas izlasi šajās sacensībās varētu pārstāvēt Ernests Gulbis, Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus, Krišjānis Stabiņš, Rūdolfs Mednis, Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus un Rihards Emuliņš.

Gulbis ATP rangā atrodas 154. pozīcijā. Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus izlasē spēlē jau kopš 2011. gada. Lībietis šobrīd ATP rangā ieņem 364. vietu. Šā gada oktobrī viņš bija pakāpies par 10 vietām augstāk, tādējādi sasniedzot savu karjeras augstāko pozīciju - 354. vietu.

Arī ATP dubultspēļu rangā Lībietis ir pakāpies par divdesmit pozīcijām un ieņem karjeras rekordaugsto 262. vietu. M. Podžus piedzīvojis kritumu par 22 vietām vienspēļu rangā un tagad ir 794. pozīcijā, savukārt 1061. vietā dubultspēļu rangā.

Krišjānis Stabiņš šobrīd ATP rangā sasniedzis augstāko pozīciju savā karjerā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs – 940. un 1056. vieta. Savukārt Mednis šobrīd atrodas 1299. vietā. Lazdiņš atrodas 1343. pozīcijā, bet dubultspēļu rangā – 1172. Jānis Podžus pakāpies par 15 pozīcijām uz 1613. vietu. R. Emuliņš šā gada oktobrī, pārvarot Future sērijas turnīru, ieguva iespēju pirmo reizi debitēt ATP vienspēļu rangā un šobrīd atrodas 1644. vietā.

No Norvēģijas vīriešu tenisa izlases šobrīd neviens neatrodas labāko divsimtniekā pasaules rangā. Valsts pirmā rakete, 17 gadus vecais Kaspers Rūds (Casper Ruud) ATP rangā atrodas 266. vietā, savukārt dubultspēļu rangā – 936. pozīcijā. Neviens cits no norvēģu spēlētājiem nav iekļuvis labāko piecsimtniekā.

«Latvijā ir ļoti daudz tenisa entuziastu, jo teniss jau vēsturiski ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Latvijā ir vairāk nekā 172 tenisa laukumi, tāpēc šī ir lieliska iespēja rīkot Deivisa kausu vienā no tiem kādā Latvijas novadā. 2015. gadā Deivisa kauss norisinājās Liepājā, kur Latvija sacentās ar Madagaskaru, šā gada martā Daugavpilī norisinājās Deivisa kausa duelis starp Latvijas un Monako tenisa valstsvienībām, un tagad novembrī šīs sacensības norisināsies Jelgavā starp Latvijas un Norvēģijas tenisa izlasi,» sacīja LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. «Rīkojot Deivisa kausu Latvijas novados, tiek piesaistīti jauni tenisa spēlētāji, kuri var iedvesmoties kļūt no amatiera līmeņa spēlētājiem par profesionāļiem.»

Šogad Latvijas izlase spēlē Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, bet iepriekš Latvijas izlase pirmajā grupā spēlēja 2008., 2010. un 2014. gadā, kad pēdējā reizē cīņā par vietas saglabāšanu grupā zaudēja Zviedrijai. Pērn jūlijā Latvija nosargāja vietu otrajā grupā, atklātā kortā Liepājā ne bez problēmām ar 3-2 pieveicot Madagaskaru.

Latvijas tenisisti Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī ar 1-4 piekāpās Baltkrievijas izlasei, tādējādi nekvalificējoties izšķirošajai cīņai par iekļūšanu pirmajā grupā.

Deivisa kausa sacensības norisinās jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības, kuras organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu