Aizdomas par ES struktūrfondu naudas izkrāpšanu; aizturēti divi cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu izkrāpšanu vairāk nekā 69 tūkstošu apmērā Valsts policija sākusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu, vai ir veiktas nelikumīgas darbības saistībā ar finansējuma izkrāpšanu mantkārīgos nolūkos. Izmeklēšanas laikā aizdomās par krāpšanu aizturētas divas personas, policija turpina izmeklēšanu.

Valsts policija saņēma informāciju par aizdomām, ka kāds projektu iesniedzējs, iespējams, izkrāpis naudu no ES struktūrfondu līdzekļiem vairāk nekā 69 tūkstošu eiro apmērā. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki 2015.gada decembrī sāka kriminālprocesu, lai noskaidrotu, vai kādas personas veikušas pretlikumīgas darbības mantkārīgos nolūkos.

Lai panāktu ES struktūrfondu līdzekļu piešķiršanu, kāds uzņēmums iesniedza projektu, kurš guva atbalstu un tika realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Lauku attīstības programmas laikā, kura uzraudzība notika 5 gadus.

Sākot projekta realizāciju, iesniedzēji pildīja projektā paredzētās saistības, tomēr

nākamos gadus Lauku atbalsta dienestā vairs netika iesniegtas gada pārskata atskaites no konkrētā projekta iesniedzēja,

nepaskaidrojot, kādēļ šīs saistības tiek pārtrauktas. Veicot pārbaudi projekta realizācijas vietā, Lauku atbalsta dienesta darbinieki konstatēja, ka konkrētais uzņēmums neveic komercdarbību, kā arī nav ne miņas no iegādātajām iekārtām.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu nodarījumu krimināllikumā paredzētā atbildība ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šā gada novembrī kriminālprocesa laika Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki veica vairākas kratīšanas un aizturēja 1959. un 1974. gadā dzimušas personas.

Aizdomās turētām personām šobrīd piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policija turpina izmeklēšanu, lai skaidrotu visus notikušā apstākļus un iesaistīto personu atbildību nodarītajā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu