Rubika kuba salikšanas rekords

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Rubika kuba salikšanai tā, lai katra no sešām skaldnēm būtu savā krāsā, veiklākajam cilvēkam nepieciešamas nepilnas piecas sekundes. Veiklākajam robotam - gandrīz astoņas reizes mazāk laika jeb precīzi 0,637 sekundes.

Pašreizējais rekordists ir vācu tehnoloģiju firmas Infeneon izstrādātais Sub1 Reloaded, ar kuru kompānija iepriekšējo Rubika kuba salikšanas rekordu (0,887 sekundes) pārspējusi par ceturtdaļsekundi. Arī iepriekšējais rekords piederēja Infeneon, tiesa, tad ar panākumu izcēlās Sub1 iepriekšējā versija, kurā tika izmantots cits procesors.

Rubika kuba salikšanu Infeneon demonstrēja pagājušajā nedēļā Minhenē notikušajā izstādē Electronica, kur kompānija prezentēja savus jaunākos sasniegumus autonomo auto izstrādes jomā.

«Ir nepieciešamas milzīgas skaitļošanas spējas, lai mašīna spētu atrisināt tik sarežģītu uzdevumu,» teikts Infeneon paziņojumā ar piebildi, ka Sub1 Reloaded ir apgādāts ar motoru kontrolieriem, kam līdzīgi parasti tiek izmantoti vadītāja atbalsta sistēmās automobiļos.

Infeneon norāda, ka Rubika kubam kopumā iespējami 43 kvintiljoni lauciņu izkārtojuma kombināciju. Ja ņemtu šādu skaitu Rubika kubu, Zemi ar krāsainajiem kubiem varētu noklāt 20 metrus biezā slānī.

Jāteic gan, ka, spītējot milzīgajam kombināciju skaitam, faktiski jebkuru Rubika kubu iespējams salikt ar tikai 20 kustībām. Minimāls kustību skaits gan nebija mērķis, uz ko tiecās Infeneon inženieris, Sub1 Reloaded izstrādātājs Alberts Bīrs. Kā raksta Livescience.com, Bīrs savam robotam bija paredzējis dot pietiekami ilgu laiku sagrozīto kubu apskatīt un novērtēt, lai smadzenes jeb centrālais procesors varētu izskaitļot nepieciešamās kustības, par kurām attiecīgās komandas nodot katrai kuba skaldnei pievienotajam motoram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu