Kučinskis lūgs VK atcelt ierobežotas pieejamības statusu ziņojumam par KNAB

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nākamnedēļ lūgs Valsts kanceleju (VK) atcelt ierobežotas pieejamības statusu visam ziņojumam vai daļai no ziņojuma par turpmāko Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba organizāciju. Par šo jautājumu Kučinskis cer panākt vienošanos nākamnedēļ, jo šonedēļ VK direktors Mārtiņš Krieviņš atrodas ārpus valsts.

Premjerministrs norādīja, ka VK ir tiesības atcelt ierobežotas pieejamības statusu, jo tā ir institūcija, kas to ir noteikusi.

Kā ziņots, Krieviņš 11.novembrī Kučinskim iesniedza priekšlikumus saistībā ar turpmāko KNAB darba organizāciju.

Valsts kancelejas direktors šim dokumentam ir noteicis ierobežotas pieejamības statusu, publiski komentāri par to netikšot sniegti, iepriekš norādīja valdības vadītāja preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kad bez rezultātiem beidzās izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, Kučinskis parakstīja rezolūciju VK direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un priekšlikumus biroja pārraudzībā.

Konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, taču neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu