Notiks gadskārtējā teātrim veltītā konference «Teātris šodien. Savējie un svešie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

14. novembrī plkst. 10:30 Rīgā, Eiropas mājā (Aspazijas bulvārī 28), norisināsies LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) un Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS), sadarbojoties ar LU Humanitāro zinātņu fakultāti, rīkota starptautiska zinātniska konference «Teātris šodien. Savējie un svešie».

Konferenci rīkojot, tika izvirzīti divi galvenie mērķi:

1) analizēt Latvijas teātra virzību un galvenos notikumus iepriekšējā sezonā;

2) apzināt tos kopējā Eiropas teātra kontekstā.

Šogad konferences I daļā par tēmu «Savējie un svešie» uzstāsies referente no Bulgārijas –starptautiski pazīstamā kritiķe Kalina Stefanova. Bulgārija ir viena no tām Eiropas Savienības valstīm, kas ģeogrāfiskā novietojuma dēļ ir bēgļu ceļa sākums Eiropā un kurām pirmajām gan politiski, gan mākslinieciski bija jāapzina, kā uztvert «tautu staigāšanu», kas ir jaunā laikmeta zīme. Savukārt Inga Rozentāle-Peijū runās par savu mītnes zemi Franciju un tur strādājošo irāņu dramaturgu Aijatu Fazjē, tādējādi sniedzot arī «svešo» redzesviedokli.

Konferences II daļas ievadā uzstāsies Atis Rozentāls – teātra kritiķis, aizvadītās sezonas «Spēlmaņu nakts» žūrijas loceklis, kā arī Latvijas vadošā dienas laikraksta «Diena» žurnālists. Viņš sniegs īsu pārskatu par aktuālajām un svarīgākajām tendencēm Latvijas teātrī 2015./2016. gada sezonā.

Pasākuma noslēgumā paredzēta diskusija, kurā piedalīsies Latvijas un ārzemju kritiķi, kā arī pašmāju režisori.

Konference norisināsies Eiropas mājā, Aspazijas bulvārī 28, 14. novembrī no plkst. 10:30. Konferences darba valodas: latviešu un angļu. Konferencei tiks nodrošināta video translācija Latvijas Universitātes portālā.

Aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu